A Stereolab énekesnője és egy Stereolab-rajongó brazil zenekar... Modern Cosmology: What Will You Grow Now? (lemezkritika)

2023.06.26. 13:20, RRRecorder

modern-cosmology-image-steve-brummell_1400x1050.jpg

...csinált egy közös lemezt, ami pont olyan, mint amit elképzelünk, ha azt halljuk, hogy a Stereolab énekesnője és egy Stereolab-rajongó brazil zenekar csinált egy közös lemezt. Ez a kritika először a Recorder magazin 105. számában jelent meg.

Ez nem azt jelenti, hogy az album kiszámítható vagy fölösleges volna. Laetitia Sadier énekét eleve nem lehet megunni (itt a szövegei meglehetősen filozofikusak), a Mombojó zenekar pedig jó érzékkel hozza be a Stereolab-ihletés mellé a különféle brazil, illetve jazzes hatásokat.

A lemez képes egyszerre andalítani és zenei kanyarokkal, furi szintihangokkal újra meg újra meglepni. A Time To Blossom pszichedelikus, nyárias könnyedsége az egyik végpont, a Consent For Life szétcsúszó groove-ja és kalandozó szintije-gitárja a másik; Sadier legihletettebb előadása is itt hallható.

A Modern Cosmology története 2012-ben indult: a Mombojó gitárosa azzal a feltétellel adta kölcsön az erősítőjét Sadier brazil turnéjához, hogy találkozhat idoljával. Ebből barátság, majd zenekar lett; a 2017-es EP után sok akadályt (a Stereolab összeállását, Covidot) legyőzve, távmunkában készült ez az első album.

modern_cosmology.jpgElőadó: Modern Cosmology

Cím: What Will You Grow Now?

Kiadó: Duophonic Super 45s

Megjelenés: 2023. május 5.

Műfaj: artpop

Kulcsdal: Consent For Life

 

 

8/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2023/06/26/modern_cosmology_what_will_you_grow_now_lemezkritika
A Stereolab énekesnője és egy Stereolab-rajongó brazil zenekar... Modern Cosmology: What Will You Grow Now? (lemezkritika)
süti beállítások módosítása