Kétezerkétszáz program közül válogathatunk az idei Művészetek Völgyében

2023.06.21. 11:52, trecorder

mv_kozonseg_1.jpg
(X) Teljes a 32. Művészetek Völgye programja, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján 2000-nél is több lehetőség közül válogathatunk: új és megújult zenei helyszínek, jubileumok és egy búcsúkoncert is lesz július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

A Panoráma Színpadon lép fel a Quimby, akik három év után térnek vissza Kapolcsra, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal a fesztiválon is bemutatja A Dal a miénk 2.0: Új dalokkal újratöltve című műsorát, itt ünnepli 10. születésnapját a Bagossy Brothers Company, izgalmas, „Völgy Special” show-val készül a 20 éves Punnany Massif, de velünk lesz még a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik is.

Az idei Művészetek Völgyében több új, illetve megújult udvarral találkozhatnak a fesztiválozók. A legizgalmasabb és legfrissebb előadókkal vár Taliándörögd új zenei helyszíne, a Lőtér, amely a Völgy második legnagyobb koncertterével és olyan fellépőkkel készül, mint az osztrák Cari Cari, a Mörk, Hundred Sins, a 4S Street, a búcsúzó Cloud9+, a Random Trip, a Hollandiából érkező Slagwerk den Haag, a 30. születésnapját ünneplő Anima Sound System és itt adja utolsó koncertjét a Middlemist Red is.

A Völgy ikonikus helyszíne, a Kőbánya Udvara idéntől, Póka Egon előtt tisztelegve a Póka Udvar nevet viseli majd, ahol a névadóra emlékezve hangos élőzenével telik meg az udvar, továbbvíve örökségét. Ennek megfelelően itt teret kapnak az ifjú tehetségek és a legendák is. Itt lép fel többek közt a godfater., a The Pontiac, az Áron András & The Black Circle Orchestra és az idén 20 éves PASO is. A Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával létrejött helyszínen napközben PIM buszmegállóval és az Alkotóművészeti Igazgatóság művészeti programjaival várják az irodalmi kalandozókat, a bátran alkotókat, a vájtfülűeket és a zenélni vágyó tanulókat.

A tavaly debütált Petőfi Udvar nevéhez híven az idén 200 éve született költőóriás előtt tiszteleg. A Hajógyár színpadán a kisebb zenekaroktól kezdve az ismertebb produkciókig számos zenei műfajban alkotó előadóművész képviselteti magát, köztük a Hangfoglaló Program támogatottjai is. Itt lép fel többek közt az Aranyakkord, a Fiúk, a Belau, Bérczesi Róbert, a Pandóra Projekt, Lil Frakk és Sisi is.

A Művészetek Völgye idén is igazi művészeti Mekka lesz, ahol a koncertek mellett a fesztiválozók különféle színházi előadásokat nézhetnek meg, irodalmi programokon, beszélgetéseken, workshopokon, jógán és biciklitúrán vehetnek részt vagy elmerülhetnek a kézműves vásár forgatagában, de hallgathatnak klasszikus és komolyzenét is és külön helyszíne lesz a világzenének és a jazznek is. A Harcsa Veronika Udvarban minden évben az énekesnő által kiválasztott tehetséges előadók lépnek fel, nemcsak a jazz műfajából. Idén a Malompartra költözött udvarban olyan előadók játszanak majd, mint az Analog Balaton, Barkóczi Noémi, Ester Wiesnerova, a Modern Art Orcheastra, a Jazzbois, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó és a Karaván Família. A Magyar Jazz Szövetség pedig saját udvarában tartja idén a Magyar Jazz Ünnepet is a fesztivál alatt.

A Művészetek Völgye teljes programja a www.muveszetekvolgye.hu oldalon érhető el.

Ilyen volt a tavalyi Völgy:

https://recorder.blog.hu/2023/06/21/ketezerketszaz_program_kozul_valogathatunk_az_idei_muveszetek_volgyeben
Kétezerkétszáz program közül válogathatunk az idei Művészetek Völgyében
süti beállítások módosítása