Tökéletes klubhimnuszok. Overmono: Good Lies (lemezkritika)

2023.06.15. 11:58, vferi

overmono_band.jpg 

Pont erre vártunk. Az Overmono első albuma még a hosszú évek alatt irreális mértékűre növekedett elvárásoknak is meg tud felelni. Ez a kritika először a Recorder magazin 105. számában jelent meg.

Itt van: nagyjából az Arla-trilógia zárása óta (2017 vége) szekálta mindenki a Russell-fivéreket, hogy mikor írják meg az első albumukat, ugyanis az Overmono-projekt megelőlegzett valami különlegeset. Más kérdés, hogy azóta már mindenki ezt csinálja – a nagy várakozás közben befutott a Bicep, illetve Bonobo és Four Tet is kísérletezik klubpoppal –, de ez a hangzás igazából tőlük jön, és még 2023-ban is jelentőségteli a zenéjük.

Mondjuk ez a minimum, ha már ennyit ültek rajta: pont az intró utáni, gyanús című Arla Fearn jelöli ki az irányt, a basszusok és elmosódott vokálok pedig meghatározzák az eufórikus pillanatokat. Működnek a rádióknak szánt zenék (talán a Calon a legnagyobb meglepetés) és a sötétségbe hívogató darabok is: a Skulledtól rezeg minden, az Is U pedig tökéletes klubhimnusz. Jutalomjáték jelleggel felcsendül a So U Kno is, ami 2021 óta dominálja a klubokat. Egy korszakot zár le ezzel méltó módon az Overmono, kíváncsian várjuk hova tovább innen. 

overmono.jpgElőadó: Overmono

Cím: Good Lies

Kiadó: XL

Megjelenés: 2023. május 12.

Műfaj: breakbeat, hardcore, techno

Kulcsdal: Is U

 

 

9/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2023/06/15/tokeletes_klubhimnuszok_overmono_good_lies_lemezkritika
Tökéletes klubhimnuszok. Overmono: Good Lies (lemezkritika)
süti beállítások módosítása