Jazzbois-zal és Kontroll filmzenekoncerttel jön a héten a föld alatti Metrófesztivál

2023.06.12. 18:49, srecorder

metrofesztival_kreativ.jpg

Unalmas beszédek helyett föld alatti fesztivállal ünnepli a főváros 150. születésnapját és a felújított 3-as metró átadását Budapest önkormányzata. Június 15-én és 16-án egy koncertekből, színházi produkciókból és stand-up performanszokból álló rendezvénysorozatot tartanak a frissen átadott hármas metró kiemelt állomásain.

A felújított M3-as metró vonalán a városlakók idén júniusban a Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban számíthatnak szokatlan élményekre. Faix Csaba, a rendezvényt kitaláló és lebonyolító Budapest Brand nZrt. vezetője elmondta: “Az, hogy a régóta nehézkesen használható metróvonal most teljes erővel tér vissza, mindenképpen megünneplendő. Szertartásszerű és vontatott beszédek helyett egy méltó és rendhagyó nyitórendezvényt álmodtunk meg a budapestieknek, hiszen a felújítás öt éve alatt tanúsított türelmükkel rászolgáltak egy-két különlegességre. A metró egyébként is kiemelten fontos alkotóeleme az idén 150 éves születésnapján ünneplő Budapestnek, hiszen közel 500.000 utas használja nap mint nap. A fesztivál éppen ezért lesz sokszínű: azoknak is érdekes, akik popzenét fogyasztanak, de azoknak is, akiknek a színház jelenti a kikapcsolódást. Igényes és színvonalas esemény lesz, melyre minden budapestit és Budapestre látogatót szívesen várunk!”

A Metrófesztivált a BKV-vel szoros együttműködésben szervezik, hogy a szórakoztató és olykor meglepő programok semmiképpen se jelentsenek kényelmetlenséget a munkába, iskolába vagy már hazafelé igyekvő utasoknak. A Nagyvárad téren játssza el az idén 20 éves Kontroll filmzenéjét a NEO, de fellép a Jazzbois és a Stinky Bugs, valamint Lelle, Galactic Jackson,és Quixotic is. A Corvin-negyednél Metroast metrókibeszélő közvígjáték várja az utasokat, a Kálvin tér aluljáró-játszótér és gyorscsúszda, a Deákról élőben közvetítik a RadioCafé műsorát, az Arany János utcánál a Momentán Társulat és a Baltazár színház ad elő, a Nyugatinál pedig a Soharóza kórusát, Barabás Lőrincet és a Budapest Ballet Grand Prix műsorát is megnézhetjük. A Lehel téren pedig metrótörténeti kiállítás nyílik, és bárzongoristák játszanak majd.

A Budapest150 emlékév összes programját megtalálod a 150.budapest.hu oldalon.

https://recorder.blog.hu/2023/06/12/jazzboisszal_es_kontroll_filmzenekoncerttel_jon_a_heten_a_fold_alatti_metrofesztival
Jazzbois-zal és Kontroll filmzenekoncerttel jön a héten a föld alatti Metrófesztivál
süti beállítások módosítása