InterUrbán: ahol összesimul az AI és a népzene

2023.06.10. 18:00, Recorder.hu

etceteral_650.jpg

(X) Vendégünk a világ. Az InterUrbán, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa év összművészeti programsorozata 25 ország 29 városának művészetét hozza el Veszprémbe és a Balaton környékére. Júniusban a 2025-ös kulturális főváros, a határokon átnyúló szlovén-olasz Nova Gorica - Gorizia érkezik, Veszprém finn testvérvárosát Rovaniemit, valamint Tamperét megelőzve.

Etceteral (SLO)

A szlovén futurista jazz komoly kihívás elé állítja az elménket. Kibogozhatatlan, folyamatosan épülő és önmagába visszatérő zene, néha jazz, néha tiszta elektronika, ami egy ritmust követve jut el az improvizatív, polifonikus hangzásig. 

06.14. 20:00 / Kisbirtok Kultbázis / Zánka

Sirom (SLO)

A szlovén kísérleti folktrió újszerű és túlvilági hangzásával minden szabályt felrúg. A hagyományos hangszerek mellett szokatlan tárgyak és meghökkentő énekhangok segítségével hozzák létre azt a kísérteties és meghökkentő világot, amit képzeletbeli népzenének neveznek.

06.17. 20:00 / Magyarpolány, Zöld Élet Háza

XMobil (SLO)

„Ha egy fa kidől az erdőben, de senki sincs ott, aki hallaná, vajon van hangja?" Az XMobil planetáriumában izgalmas választ kapunk a filozófia nagy kérdésére. A közönség közreműködése mellett a mesterséges intelligencia és a közvetlen környezet hangjai is alakítják az interaktív hangjáték-performanszt. Mi az, amit hallunk? És amit hallunk, az valóban van?

06.10. 16:00 / Balatonalmádi, Városház tér

Lapua-Uusi-Guinea (FIN)

A leleményes finn folkban a játékosság keveredik a hagyományos népi hangszereléssel: hegedű, harmonika, gitár és zongora hangjaira indul táncba a közönség. Lélekmelengető folk, finn melankólia és egy jó adag humor érkezik a fehér éjszakákból.

06.28.20:00 / Magyarpolány, Pajta Színház

Bergå Folk Project (FIN)

8 nyelv, 12 hangszer, mindent átitató, duzzadó szenvedély. Egy zenekar, amit a közönség hívott életre, midőn egy alkalmi produkciónak indult előadás után rimánkodtak az együtt maradásért. Köszönjük nekik ezt az lendületes finn folkot.

06.29. 20:00 / Salföld, Bánya Köztér

A programok ingyenesek.

További info: Facebook.com/interurban2023

Nyitóképünkön az Etceteral (Fotó: Žiga Palčar) 

interurban_fekvo_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/06/10/interurban_ahol_osszesimul_az_ai_es_a_nepzene
InterUrbán: ahol összesimul az AI és a népzene
süti beállítások módosítása