„Én az a fullcapes DILF akarok lenni” – Magyarradar: G.Zsolti

2023.06.07. 12:00, srecorder

g_zsolti-pr2.jpg

Saját zenéit korábban Triek néven adta ki, a BSW több kiadványának producere volt, Essemm 112 c. lemezére írt zenét, de dolgozott Szakács Gergővel, Denizzel és Majkával is. Tavaly indította el ironikus, hip-popos projektjét, amiben a rajoskodó rapet és politikát is ugyanazzal a hévvel figurázza ki. Legnagyobbat a bongorral közös, pornómémes, főispánverő VERY BIG-gel ment, ami itt, a Recorderen debütált, nemrég jött ki legújabb, JÓNI c. dalával, most pedig a Magyarradarunkban is bemutatkozik Dankó Zsolt, azaz G.Zsolti.

Mikor indult: 2019-ben született meg Gxci.Zsolti, de már az első kiadott klipje után annyira híresnek érezte magát, hogy úgy döntött, elég, ha vezetéknevének csak a kezdőbetűjét használja a későbbiekben.

Hol indult: Egy gyönyörű bécsi albérlet, egy pusztító világjárvány és egy nagyvonalú munkanélküli segély meleg ölelése adták meg az induláshoz szükséges első lökést. A fékbowden pedig sajnos hamar elszakadt.

Tagok, hangszerek: Dankó Zsolt – gitár (3 akkord), zongora (4 akkord), G.Zsolti – ének (legendás topline-ok, autotuneolhatatlan vokálok, szótárért kiáltó szövegek).

Stílus: Szatírikus hip-pop (a saját farkába harapó kígyó).

Hatások: Michael Jackson, Eminem, Cro, C2C, magyarok közül pedig Weyron.

Kiadó: Magneoton.

Történet: 2011 körül kezdtem el Triek néven komolyabban foglalkozni a zeneírással. Dolgoztam együtt a BSW-vel, Essemm-mel, Szakács Gergővel, Denizzel, Majkával és közben írtam dalokat is saját magam szórakoztatására. Egy idő után arra jöttem rá, hogy sokkal jobban feltölt egy ilyen saját dal még akkor is, ha csak a fióknak írom. Egyszer pedig eljött a pont, amikor azt éreztem: meg akarom mutatni másoknak is, mi van ebben a fiókban. Így 10 év külföld után 2022 októberében hazaköltöztem. És nem félek kihúzni. :)

Megjelenések: 2022: Batman, Mamacita. 2023: Én vagyok a raj, Very Big (feat. bongor), Jóni, és a legnagyobb kedvenceim még ki sem jöttek.

Küldetés: Első körben megtalálni azokat az értő lelkeket, akik hasonlóan gondolkodnak az őket körülvevő világról és annak különös eseményeiről, hogy aztán együtt nevethessünk azon, hogy ŐK nem értik, hogy MI min nevetünk.

Jövőkép: Én az a fullcapes DILF akarok lenni, aki egy keddreggel picit még kótyagosan, de lesétál egy papucsban a gyerekkel az oviba, aztán hazamegy a spiri asszonykájához inni egy kávét, elmennek egyet szaunázni és délután ír egy új bomba dalt az éppen aktuális newcomernek, hogy az betörhessen a zeneipar legjobbjai közé.

Mellékprojektek: Dolgozunk most bongorral egy izgi projekten, illetve szeretnék találni egy énekes hölgyet a következő dalomhoz, aki szívesen elénekelné, hogy; „imádom az anakondád”. Nem vicc, írj!

Szexepil: A csillogó tekintetem, mikor elképzelem, hogy egyszer talán nekem is lehet majd egy tűzpiros Ferrarim.

Legnagyobb eredmény, elismerés: KKevin megosztotta a VERY BIG-et.

 

 

G.Zsolti a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Fotó: Veres Nóra.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/06/07/magyarradar_g_zsolti
„Én az a fullcapes DILF akarok lenni” – Magyarradar: G.Zsolti
süti beállítások módosítása