„Minden az enyém” - fotókiállítás a 70-es és 80-as évek fesztiváljairól

2023.05.28. 16:00, trecorder

230510-rockfesztival.jpg
A rendszerváltás előtti könnyűzenei fesztiválokról fennmaradt fotókból válogat az a kiállítás, amelynek apropója a fél évszázada rendezett Diósgyőri Popfesztivál.

A Beatkorszak idei kiállítását a fél évszázaddal ezelőtt tartott Diósgyőri Popfesztiválon Urbán Tamás és Gyulai Gaál Krisztián által készített fotók inspirálták. Ugyanakkor az első pillanattól egyértelmű volt: nemcsak az 1973. június 10-ei esemény képeit szeretnék megmutatni a „Minden az enyém” című kiállításon.

A Rozsonits Tamás és Bajnai Zsolt által összeállított kiállítás viszonylag nagy teret szentel a Diósgyőri Popfesztiválon, illetve a tíz évvel későbbi, a miskolci salakmotorpályán rendezett bulinak, ugyanakkor megjelennek a tablókon tabáni rockmajálisok, a Hajógyári-szigeten rendezett fesztiválok, valamint a dorogi, a pusztavacsi és a balatonfüredi rendezvények képei is. Mint a kurátorok elmondták, a legnagyobb nehézséget a könnyűzenei produkciókat is felvonultató Szegedi Ifjúsági Napoknak (SZIN) és az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) a megmutatása jelentette, mert kevés korabeli kép maradt fenn ezekről a rendezvényekről. Ugyanakkor a Kolozsváron élő Zilahi Csabának köszönhetően néhány fotón az erdélyi zenei fesztiválok is megelevenedhetnek majd.

A „Minden az enyém” című kiállítás nem elsősorban a fellépő zenekarokra, hanem a technikára, a körülményekre, a közönségre és a hangulatra koncentrál, természetesen nem megfeledkezve a fesztiválok húzóneveiről. A tárlat egy hónapig lesz látható a Miskolci Városháza aulájában, majd a korábbi kiállításokhoz hasonlóan országjárásra indul, és a rendezők reményei szerint a mai fesztiválok közönsége is láthatja majd a nyolcvan képet.

A kiállítás megnyitója június 9-én, a Volt egyszer sok fesztivál konferencián lesz.

hangor-jpg_3_1_1_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/05/28/_minden_az_enyem_fotokiallitas_a_70-es_es_80-as_evek_fesztivaljairol
„Minden az enyém” - fotókiállítás a 70-es és 80-as évek fesztiváljairól
süti beállítások módosítása