Megvan a Foo Fighters új dobosa

2023.05.21. 21:20, srecorder

joshfreese.jpg

A stúdiójukban felvett és online közvetített koncerten jelentette be a Foo Fighters, hogy Josh Freese lett a zenekar új dobosa.

Ahogy arra számítani lehetett, a vasárnapi, a neten ingyen streamelt koncerten kiderült, hogy ki lesz az egy éve elhunyt Taylor Hawkins utódja a zenekarban. A legvalószínűbb tipp jött be, a veterán session dobos Josh Freese fog játszani a Foo Fighters turnéján, aki régi barátja Dave Grohlnak (és Taylor Hawkinsszal is jóban voltak), és a grandiózus Hawkins-emlékkoncerteken is fellépett velük. Freese 1989 óta a Vandals dobosa, de azóta kábé mindenkivel játszott már, hosszabb-rövidebb ideig dobolt a Devoban, az Offspringben, a Guns N'  Rosesban, a Nine Inch Nailsben, a Weezerben, a Replacementsben és az A Perfect Circle-ben is. A zenekarhoz korban is tökéletesen passzoló, 50 éves Freese eddig több mint 300 lemezen játszott, és szinte minden stílusban megállja a helyét: tavaly például Danny Elfman zeneszerzővel és a hyperpopos 100 gecsszel is fellépett a Coachella fesztiválon.

A streamkoncert előtt egy vicces videót is levetítettek, amiben azzal poénkodtak az érintettek részvételével, hogy Chad Smith, Tommy Lee, illetve Danny Carey lesz a Foo Fighters új dobosa. Korábban pedig felröppent Matt Cameron, a Pearl Jam és a Soundgarden dobosának neve is, de ezt a pletykát maga Cameron cáfolta.

Június 2-án jelenik meg a But Here We Are, a zenekar első lemeze Hawkins halála óta, amiről egyelőre két számot hoztak ki, a Rescued című nyitódalt és a dobosuk és barátjuk elvesztéséről egészen közvetlenül szóló Under You-t. A lemezt maga Dave Grohl dobolta fel, de a május 24-én induló turnén Freese ül a dobok mögé; a zenekart két német fesztiválon (Rock am Ring, Rock im Park) el lehet csípni június elején az új felállásban.

Az online közvetítés amúgy még jelenleg is tart, ide kattintva egy gyors regisztráció után már lehet is nézni. Nem hagyományos koncertről van szó, inkább egy nyilvános próbáról, ahol kötetlenül beszélgetnek is a Foo Fighters tagjai, és ott helyben, spontán találják ki, mit játszanak következőnek.

Frissítés (2023.05.21. 22.00): A közvetítés véget ért, de 72 óráig visszanézhető lesz.

https://recorder.blog.hu/2023/05/21/megvan_a_foo_fighters_uj_dobosa
Megvan a Foo Fighters új dobosa
süti beállítások módosítása