Csodajel – Itt a nem kijárat első klipje és első EP-je, Kabai Lóránt szövegeivel

2023.05.19. 14:53, srecorder

nem_kijarat_02.jpg

A Beat Disből és a neoból ismerős zenészekből alakult a nem kijárat, amelyben Csigó Tamás régi barátjával, Kabai Lóránt költő-író kezdett új dalokon dolgozni. A két évvel ezelőtti debütálás után lassan elkészül az első nagylemez, ezt vezeti fel most a csodajel EP és a se holdra című dal klipje. Premier!

Csigó Tamás 2021-ben új projektet indított és létrehozta az alterpopos nem kijárat zenekart. Az eredeti felállásban több Beat Dis-tag is szerepelt (Gergácz Gábor (billentyűs hangszerek), valamint Rozmán Zoltán (dob)), de ők már az anyazenekar új projektjén dolgoznak. Tamás mellett Hodosi Enikő (neo, Manoya) maradt állandó tagja a formációnak. Tervek szerint Kabai Lóránt költő, író is velük maradt volna, de sajnos ő nemrég tragikus körülmények között elhunyt.

Lóránt váratlan halála leállította a zenekart, de végül Tamás úgy döntött, hogy befejezi a készülő lemezt. Közben áthangszerelte a dalokat, akusztikus dob lépett a groove-ok helyére, valamint basszusgitár váltotta a szintetizátort. A lemez utómunkait Puha Szabolcs végezte, a dobfelvételek a Pinewood stúdióban készültek. A Lazarvsból ismert Makai Laci dobolta fel az anyag nagy részét, aztán a hosszú leállás közben jött elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a további közreműködést, így Papp Gergőt ajánlotta, aki csatlakozott is a zenekarhoz.

A se holdra videójában meg Makai Laci szerepel, a klipet Takács Borisz (B42 – DiY) készítette. A teljes lemez a tervek szerint már júniusban megjelenik, nyolc dalt fog tartalmazni, illetve egy introt és egy outrot, amelyeket Lóri mondott fel diktafonra és küldött el Tamásnak. A lemezbemutató koncert június 8-án lesz a Gödörben. Facebook-esemény.

A nem kijárat jelenlegi felállása:

Csigó Tamás – gitár, ének
Hodosi Enikő – billentyű, ének
Major András – basszusgitár
Papp Gergő – dob
Putz Gábor – gitár

 

a csodajel EP Spotify-on:

 

nem kijárat a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/05/19/csodajel_itt_a_nem_kijarat_elso_klipje_es_elso_ep-je_kabai_lorant_szovegeivel
Csodajel – Itt a nem kijárat első klipje és első EP-je, Kabai Lóránt szövegeivel
süti beállítások módosítása