Under You – Még egy dal a Foo Fighters új lemezéről

2023.05.17. 14:40, srecorder

foo-fighters-1.jpeg

Egészen direkten dolgozza fel barátjuk és dobosuk, Taylor Hawkins elvesztését a Foo Fighters új dala, az Under You.

Június 2-án jelenik meg a But Here We Are, a Foo Fighters első lemeze azóta, hogy mindössze 50 éves korában elhunyt a dobosuk, a zenekar másik kulcsemberének számító Taylor Hawkins. A tízszámos albumról áprilisban már kihozták a nyitódalt (Rescued), most pedig kaptunk még egy lendületes számot az ígéretek szerint a korai Foo-hangzást visszahozó albumról. Amiről nem csak azért sejthetjük, hogy egészen közvetlenül foglalkozik a Hawkins halála hagyta űrrel és érzésekkel, mert egy sajtóközleményben azt mondták Dave Grohlék, hogy a zenekar 11. lemeze egy "brutálisan őszinte és érzelmileg nyers válasz mindarra, ami az elmúlt egy évben történt velük". Erre utalnak az olyan sorok is, mint a “Think I’m getting over it But, there’s no getting over it", vagy a "Someone said I’ll never see your face again / Part of me just can’t believe it’s true / Pictures of us sharing songs and cigarettes / This is how I’ll always picture you". Vagyis tulajdonképpen az egész dal.

Grohlék szeptemberben két nagyszabású, sztárparádés koncerttel emlékeztek meg Taylorról, ahol Hawkins fia, Shane lopta el a show-t, amikor eljátszotta a My Hero-t apja zenekarával. A Foo Fighters május végén indul majd német, japán és brazil fesztiválokat is érintő, de alapvetően az Államokra koncentráló turnéra. A bejelentés még várat magára, hogy ki ül a dobok mögé a koncerteken. Korábban felmerült, hogy a Pearl Jam és a Soundgarden dobosa, Matt Cameron lehet Hawkins utódja, de ezt a pletykát maga az érintett cáfolta. Talán kiderül majd május 21-én, azaz most vasárnap, amikor a zenekar ingyen közvetíti koncertjét a stúdiójukból, amivel a turnéra készülnek fel (ez is a címe: Foo Fighters: Preparing Music For Concerts). Részletek ide kattintva.

Dave Grohl tavaly magyarul is megjelent életrajzi kötetéről itt írtunk, a zenekar metálhorror-vígjátékáról, a Studio 666-ről pedig itt.

Címkék: foo fighters
https://recorder.blog.hu/2023/05/17/under_you_meg_egy_dal_a_foo_fighters_uj_lemezerol
Under You – Még egy dal a Foo Fighters új lemezéről
süti beállítások módosítása