Klasszikus hangú, hangszeres hiphop dal az első nagylemezére készülő WAVY-től: Karzat-dalpremier

2023.05.12. 16:36, srecorder

2023_wavy_edit_number_01-7228_1.jpg

Második kislemezét adta ki a budapesti Wavy kollektíva: a május 5-én megjelent, amolyan manifesztóként aposztrofált angol nyelvű W után, amit Co Lee, Aminon és Blaize jegyez, a Karzat az első magyar nyelvű single a csapat BABEL c. nagylemezéről, amiről itt írtunk korábban.

Melodikusan elegáns, R&B-itatta hiphop dal a három rapper és egy énekes (Co Lee, Kebab, Orlando és Buri Jenci) társulásából született Karzat, amit hárman (Dom Beats, WaTa és Dan Pinto) producereltek és Dom Beats hangszerelt. A hamarosan debütáló album majdnem összes magyar dalával együtt ez is a Füzér vára alatt tartott, WAVYVILLE fantázianevet kapó őszi táborban született meg. A Wavy „fúziós soft banger/heart banger, feel good dalként” jellemzi, ami úgy is tud ütni, hogy könnyed, természetes és lassú folyású marad.

A kétnyelvű, 20 dalt tartalmazó BABEL duplalemez május 26-án, pénteken jelenik meg, rajta olyan közreműködőkkel, mint Gyuris, Szalai, Kizza Ping 69, HOLI, Kolibri, Solére, Figura, GAB, Nagy Emma és Buri Jenci, aki a Karzat refrénjét énekli. Jenci eddig főleg a YouTube-ról és a SoundCloudról lehet ismerős, eddig itt jelentette meg demóit és dalfüzéreit.

„Borzasztóan imádom. A dal különlegessége, hogy találkozik az én stílusom a Wavy életérzéssel, olyan csillogást ad neki, ami egyedivé teszi. Hallatszik, hogy több világ találkozik, amik mégis megférnek egymás mellett, sőt, szárnyalnak” – mondja Buri Jenci a Karzatról, ami egy közös, challenge-alapú session eredménye. „A dalról ordít, hogy itt a muzsikálásról van szó. Alapból is ezt a felfogást képviselem, ahogy pedig Dom Beats bekezdte a táborban az akkordmeneteket, tudtam, hogy itt érzik, mire gondolok. Ez azért megmutatja, hogy nem állunk távol egymástól. Szerintem passzol a korábbi dolgaimhoz, nem üt el, sőt, igazán otthon érzi magát a diszkográfiámban a dal.”

„NEKEM MOST JÖTT MEG AZ IGAZI LÁMPALÁZ” – CO LEE BOHÓCOKRÓL, SIKERRŐL, WAVY-RŐL

A 23 éves miskolci zenész, aki korábban hegedülni és zongorázni is tanult, így emlékszik vissza a BABEL anyagát kitermelő Wavyville elvonulásra: „A táborban egy békés, nyugodt, mégis, többszemléletű közeg fogadott, és mindenki barátságos volt. Nagyon jólesett, hogy ennyire humánusan és barátian fogadnak engem azok az emberek, akik még életükben nem láttak. Remélem, visszavárnak a Wavy-be, mindenkivel összespanoltam, fel akarok menni Pestre és ott akarok lenni ebben a közegben.”

Az LP dalainak nagy része Blaize és Dom Beats produceri munkája, utóbbi szaxofonozik, fuvolázik és gitározik is az albumon. A kollektívából producerként Dan Pinto, imdb, Aminon és don C is dolgozott a BABEL-en, olyan prodok mellett, mint Beatrick, WaTa, Levipassed, és a Toldyuuso duó. A korong mix/masterért felelő executive producere Christian Hegyi (ANUBII$), aki Co Lee magyar nyelvű debütalbumát (Cirque de L'Homme) is emlékezetesre keverte.

A WAVY KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Wavy a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Szabó R. János.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/05/12/egy_klasszikus_hangu_hangszeres_hiphop_dallal_vezeti_fel_elso_nagylemezet_a_wavy_karzat-dalpremier
Klasszikus hangú, hangszeres hiphop dal az első nagylemezére készülő WAVY-től: Karzat-dalpremier
süti beállítások módosítása