Vasárnap az egyik legnépszerűbb török rockzenekar az Akváriumban

2023.04.27. 20:03, srecorder

seksendort.jpg

Hosszabb kihagyás után tért vissza, és április 30-án Budapesten is fellép a Seksendört, akik több szálon is kötődnek Magyarországhoz. Stúdióztak és klipeket is forgattak a fővárosban, a gitárosuk pedig régóta itt él, és táncos-pszichedelikus zenekart is alapított magyar jazz- és folkzenészekkel.

A slágeres poprockba anatóliai dallamokat csempésző Seksendört 2005-ben robbant be hazájában legelső albumával. Ők lettek az egyik első török zenekar, akik az interneten váltak népszerűvé: YouTube-hallgatottságuk ma meghaladja az egymilliárdot, Spotifyon pedig több, mint 2 millió havi hallgatójuk van, pedig évekig nem voltak aktívak. 2022 szeptemberében álltak újra össze, és nemrég kiadtak egy új dalt is (Yara), a visszatérő turné pedig februárban indult volna, de a szíriai és törökországi földrengés hatására először a klippremiert és a koncerteket is elhalasztották.

A Seksendört erősen kötődik Budapesthez, itt vettek fel pár számot 2015-ben, amelynek egyikéhez (Hangimiz) klipet is forgattak Sztarenki Dóra és Sándor Péter főszereplésével, és a visszatérő daluk, a Yara klipje is a fővárosban készült, Hajmási Péter rendezésében. A Seksendört gitárosa, Arif Erdem Ocak 2010 óta Budapesten él, és 2019-ben megalapította a régi török slágereket és népdalokat a '70-es évek pszichedelikus rockján átszűrő, etnojazzes Nasip Kısmetet, amelynek első lemeze, az élőben felvett Live at SuperSize Recording szerintünk ott volt 2022 legjobb hazai lemezei között.

„IGAZI BUDAPESTI ZENEKAR VAGYUNK” – NASIP KISMET

A Seksendört április 30-án játszik az Akváriumban, előzenekar nem lesz, felszabadult hangulat viszont tutira, ugyanis ez lesz a zenekar turnézáró koncertje.

JEGYVÁSÁRLÁS

FACEBOOK-ESEMÉNY

https://recorder.blog.hu/2023/04/27/vasarnap_az_egyik_legnepszerubb_torok_rockzenekar_az_akvariumban
Vasárnap az egyik legnépszerűbb török rockzenekar az Akváriumban
süti beállítások módosítása