Jön az új Foo Fighters-lemez, itt az első dal róla

2023.04.19. 16:10, srecorder

foofighters-madisonsquaregarden.jpg

Június 2-án jelenik meg a But Here We Are, a zenekar első lemeze a dobos Taylor Hawkins halála óta.

A Foo Fighters az elmúlt napokban rövid részletekkel már sejtette, hogy legalább egy új dallal készülnek, de most kiderült, hogy egy egész album fog megjelenni Dave Grohléktól a nyár elején. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki dobol a tízdalos lemezen, de az biztos, hogy benne lesz minden, amit az elmúlt évben átéltek. A társproducer a zenekar mellett újra az Adele mellől is ismerős Greg Kurstin volt; a sajtószöveg pedig úgy fogalmaz, hogy a Foo Fighters 11. lemeze egy "brutálisan őszinte és érzelmileg nyers válasz mindarra, ami az elmúlt egy évben történt velük", és "bizonyíték a zene, a barátság és a család gyógyító erejére". A most debütáló Rescued egyben a lemez nyitódala is.

Szeptemberben két nagyszabású, sztárparádés koncerttel emlékeztek meg a mindössze 50 évesen elhunyt dobosukról, ahol Hawkins fia, Shane lopta el a show-t, amikor eljátszotta a My Hero-t apja zenekarával. A Foo Fighters május végén indul majd német, japán és brazil fesztiválokat is érintő, de alapvetően az Államokra koncentráló turnéra. A bejelentés még várat magára, hogy ki ül a dobok mögé a koncerteken. Korábban felmerült, hogy a Pearl Jam és a Soundgarden dobosa, Matt Cameron lehet Hawkins utódja, de ezt a pletykát maga az érintett cáfolta.

Számlista:

Rescued
Under You
Hearing Voices
But Here We Are
The Glass
Nothing At All
Show Me How
Beyond Me
The Teacher
Rest

Dave Grohl tavaly magyarul is megjelent életrajzi kötetéről itt írtunk, a zenekar metálhorror-vígjátékáról, a Studio 666-ről pedig itt.

Címkék: foo fighters
https://recorder.blog.hu/2023/04/19/jon_az_uj_foo_fighters-lemez_itt_az_elso_dal_rola
Jön az új Foo Fighters-lemez, itt az első dal róla
süti beállítások módosítása