Egyhetes fesztivállal emlékeznek a 15 éve bezárt Kultiplexre

2023.04.16. 08:04, srecorder

kultiplex-budapest-kinizsi.jpg

Volt már korábban is Kultiplex emléknap, most azonban egy komplett fesztivál állít emléket a legendás ferencvárosi szórakozóhelynek.

Augusztus 21. és 27. között koncertekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel és mindenféle street art megmozdulással jön a Re-KultiFESZT, amit Ferencváros kerülete szervez a Tilos Rádióval karöltve. A programról egyelőre még nem lehet többet tudni, a szervezők azonban most egy felhívást tettek közzé, amelyben a Kultival kapcsolatos relikviákat, sztorikat, fotókat, videókat gyűjtik a megemlékezéshez.

„Idén 15 éve, hogy a Markusovszky térrel tették egyenlővé a Tejútrendszer legjobb szórakozóhelyét, a ferencvárosi Kultiplexet. Hiánya ma is élő seb, a Kulti  túlzás nélkül a mostani magyar underground keltetője volt, emlékezete még talán önmagát is túlnőtte. Ferencváros szeretne méltón tisztelegni a Kultiplex-legenda (és az ugyanitt működő Kinizsi mozi, Bluebox, stb.) előtt, ezért augusztus 21-27-ig Re-Kulti emlékfesztivált szervez. A legnagyobb feladat, hogy ennek a TikTok előtti időnek összegyűjtsük a lehető legtöbb emlékét, amíg még nem késő” – írják a szervezők.

Ha rakosgatsz ebből az időből flyereket, fotókat, videókat, vannak jó sztorijaid, esetleg zenekaroddal/performanszoddal/relikviáiddal/ötleteddel/kapcsolataiddal szeretnél hozzájárulni a Kultiplex-sztorihoz, ezen a Google formon jelezheted a szervezőknek, akik aztán felveszik veled a kapcsolatot.

Kultiplex-emlékoldal a Facebookon.

rekultifeszt.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/04/16/egyhetes_fesztivallal_emlekeznek_a_15_eve_bezart_kultiplexre
Egyhetes fesztivállal emlékeznek a 15 éve bezárt Kultiplexre
süti beállítások módosítása