Húsvét vasárnapi pszichedelikus matiné a Gólyában

2023.04.03. 12:19, srecorder

smokemaster-band.jpg

Osztrák krautrockerek, német pszichedelikusok és egy hazai szupergroup röpíti a delaypedálos (f)elszállást a Gólyában április 9-én már délutántól.

A közös nevező a zenekarok között a Tonzonen nevű német vinyl kiadó, amely a hazai Para Hobón keresztül hozza el a külföldi bandákat, de ők jelentették meg a magyar :nepaal debütjét is lemezen Európában, így az este egy lemezkiadós összejövetel is lesz egyben.

A Gólyában ott lesz az instrumentális poszt-prog-psych-rockot játszó Der Neue Planet, akiknek a jazzes álmodozás ugyanolyan jól áll, mint az odalépősebb rockolás, és izgalmasan kevernek még egy csomó más stílust is a zenéjükben. Az osztrák Speck erősen fuzzos space és krautrockot játszik, az április végére várt második lemezét (Cosmic Connector) turnéztató Smokemaster (képünkön) pedig Doors- és Sabbath-hatásoktól sem mentes, vintage pszichedelikus rockot.

Lemezbemutató lesz a :nepaal koncertje is, ami azért is különleges, mert most lép fel élőben először a Psychedelic Source Records keleties hatásokat is mutató szupergroupja, akik a koncertre vendégzenészekkel is kiegészülnek. A jegyeket aprópénzért vesztegetik majd a vizes(száraz)zsemle árához képest a helyszínen. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/04/03/vasarnap_husveti_pszichedelikus_matine_a_golyaban
Húsvét vasárnapi pszichedelikus matiné a Gólyában
süti beállítások módosítása