„Elérjük a teljes megőrülést” – Klippremier! Duckshell: Törpekirály

2023.03.28. 18:55, srecorder

duckshell_2.jpg

Többször végigutcazenélték Európát, a Gólyából kiindulva bejárták a hazai klubokat és fesztiválokat, tavaly pedig végre az első nagylemezüket is kihozták. A behatárolhatatlan stílusú (reggae-punk-szamba-ska-satöbbi), gátlástalanul buliztató Duckshell most egy live klippel ad ízelítőt a koncertjei lehengerlő hangulatából. Premier!

„Mindig is gondban voltunk vele, hogyan tudnánk átültetni a koncertek őrült, csapatós hangulatát a virtuális térbe, most teszünk egy újabb kísérletet. Aki volt már koncertünkön, az tudja, miről beszélünk, aki viszont nem, annak mindenképpen ajánljuk a legújabb live vidinket. Ezúttal nem tértünk el a hagyományoktól és a Törpekirály-al zártuk az Akvás bulit. Mindig eszméletlen király játszani ezt a számot, mert erre a pontra általában a drága közönségünkkel együtt elérjük a teljes megőrülést, ezúttal Benikénk még egy stagedivinggal is megkoronázta az estét!” – mondta a basszusgitáros Báthori Beni a klipről, amit Komróczki Dia készített, a hangfelvételért és az utómunkáért pedig a zenekar hangmérnöke, Torma Béla felelt.

A Duckshell első nagylemeze, a Sötét anyag tavaly debütált itt, a RecorderenA koncepció az volt, hogy az előző lemezünk (Academia Banana) párjaként, annak ellentéteként erre az albumra rendeztük a komorabb, balkánosabb, több magyar szöveget tartalmazó nótákat. Szokásunkhoz híven elég eklektikus (és a különböző szkitekkel még a zenei stílusokból is kitekintő) anyagot hoztunk össze a manele-től a punkig, a klasszikustól a balladisztikus rockig. Azért reméljük, kijött belőle valami egységes, „duckshelles”. Bulizásra és buliztatásra kiváló!” – mondta Beni a premier idején a lemezről, amit év végén Gressai Ferdinánd is meleg szívvel ajánlott („mert magukkal visznek egy hajnalig tartó, sírva vigadós buliba”).

„KÉTSÉGBEESETTEN IS MULATNI VAN KEDVEM” – DUCKSHELL A MAGYARRADARUNKON

A Duckshell legközelebb május 4-én játszik az A38-on. „Aki élőben is megtáncoltatná Törpe uraságot, az csapjon le egy jegyre az A38-as bulinkra, amit május 4-én tartunk a Hajó tetőteraszán a pécsi underground egyik állócsillagával, a Kubalibrével karöltve. Gyertek, rúgjuk be a nyár szekerét az első kültéri bulikával!” Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Duckshell a Facebookon.

Fotó: Varga Orsi

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/03/28/klippremier_duckshell_torpekiraly
„Elérjük a teljes megőrülést” – Klippremier! Duckshell: Törpekirály
süti beállítások módosítása