„Kívül csillogsz, belül fájsz” – Dupla GAB-klippremier

2023.03.14. 16:55, srecorder

gab2.jpg

Lakatos Gabriella tavaly nyáron végzett a jazztanszakon, de már 2021 óta publikálja GAB néven a szólódalait. Februárban jött ki a kétszámos, Magányzárka című EP-je, amelyhez két klipet is forgatott, hogy visszaadja annak a tébolyult nyaralásnak az időszakát, amikor a dalok is születtek.

A Magányzárka GAB életének egy nehéz periódusában született, amikor a szakmai és a magánéletében is padlón érezte magát. „Sokat melóztam azért, hogy azt tanulhassam, ami igazán érdekel, de ott álltam a diplomakoncertemen és mégsem éreztem azt, hogy megérkeztem egy fontos mérföldkőhöz. Az egyetem utolsó időszakában már nagyon erős vízióm volt a saját dalokkal kapcsolatban, de nagyon nehéz volt kreatív energiákat felszabadítani rá, ráadásul tök másban voltam a tanszakon napi szinten” – mesélte a Lángolónak az EP premierjekor.

A Magányzárka eredetileg single-nek indult, végül EP lett belőle, amin ezt a megborult időszakát, majd azt az abszurd nyaralást dolgozta fel Gabriella, amin megpróbált kilépni a megakadt élethelyzetéből. „A Magányzárka című dal egy nehezebb, fáradtabb, szorongással teli időszak inspirálta, amikor azt éreztem, hogy sem szakmailag, sem a magánéletemben nem találom a helyem. Eljött az a pont, amikor azt gondoltam, hogy muszáj kiszakadni az adott élethelyzetből, így elutaztam 6 hétre Görögországba picit összeszedni magam. Abszurd élmény volt, hogy egy mediterrán országban sírdogálok hetek óta, miközben körülöttem mindenki lubickol a tengerben és mulatozik. Aztán volt egy nagyon meghatározó élményem, ültem egy hajón hasonlóan melankolikus moodban, és egyszercsak hangosan felnevettem magamon és a helyzeten, mert végre sikerült kívülről ránézni magamra. A szarkazmus és az önirónia gyakran a terápiás eszközeim, szóval gondoltam ok, ha annyira kapcsolódni szeretnél kislány, akkor tessék, megkapod” – mesélte Gabriella a Recordernek.

gab.jpg

„Így született a Szállnék veled, amiben azt az élményt képzeltem el, hogy találkozom valakivel és azonnal értem a gondolatait, traumáit, hazaérek. Nem terveztem hozzá videoklipet, de amikor Salvatore Giuliano rendező barátommal gondolkodtunk a canvas-en és a vizuális tartalmakon a megjelenéshez, bedobta, hogy csináljunk hozzá klipet is, ráadásul egy dupla videót, mert van mindkettőhöz ötlete. Mivel az NKA által felajánlott sok-sok milliót visszautasítottam, én ostoba, így mászkáltunk néhány napot ketten a városban, aztán úgy voltunk vele, hogy max. nem dobjuk ki, ha nem sikerül átadni, amit szerettünk volna. Az volt a koncepciója a zenéhez hasonlóan, hogy hangulatában visszaadja az egyedül utazás élményét, és picit azt a tébolyt is, ahogyan azokban a hetekben éreztem magam, amikor a dal született. A második videót inkább bónusznak szántuk, ami megerősíti a dalban azt a vibe-ot, hogy ez nem egy real szerelmes dal, szimplán fricska magamnak egy idealizált találkozásról. Gyakran rájövök, hogy nem szabad túl komolyan venni magam, mert annak mindig egy kis őrület a vége. Amikor megnéztem a végeredményt, én elhittem minden szavunk, szóval have fun, haha!”

Gabriella időközben elkezdett dolgozni az első nagylemezén a Wavy-s Dan Pinto producerrel, és több feat is érkezni fog tőle a közeljövőben.

A WAVY KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

GAB a Facebookon.

Fotók: Scholtz Kristóf.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

 

https://recorder.blog.hu/2023/03/14/klippremier_gab_maganyzarka_szallnek_veled
„Kívül csillogsz, belül fájsz” – Dupla GAB-klippremier
süti beállítások módosítása