Végre jön Lorde és a Sleaford Mods is – Itt vannak a Sziget új fellépői

2023.03.14. 17:59, srecorder

lorde.jpg

Először lép fel Lorde Magyarországon, de érkezik a Sleaford Mods, Caroline Polachek és a Mumford & Sons is a Szigetre, ahol a szervezők ígérete szerint leszámolnak a tavaly nagyobb problémát okozó porfelhővel.

„Teljes a Nagyszínpad sztárfellépőinek listája, így már a napijegyek is elérhetőek” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „A már korábban bejelentett nagyszínpados headlinerek – mint Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine és az Imagine Dragons – mellé a napokban csatlakozott a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, valamint érkezett további több mint 30 nemzetközi fellépő is különböző színpadokra.”

NAPFÜRDŐZNI A SZEKTAVEZÉRREL – LORDE-PORTRÉNK.

A főszervező három fontos dolgot is kiemelt az idei fesztivál fejlesztéseivel kapcsolatban. Újra visszatér a Szigetre az Art of Freedom, melynek célja, hogy feltűnő, elgondolkodtató, olykor lenyűgöző alkotások, térinstallációk vizuális erejével színesítse a Szigetet. Teljesen megújulnak a higiéniai blokkok, szinte az összes mobil-wc eltűnik a Szigetről, a helyüket konténeres angol-wc blokkok veszik át. „Tavaly sokat küzdöttünk a szokatlan szárazság miatti szállóporral, idén azonban több fronton is teszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Egyrészt már tavaly évvégén „visszazöldítettük” a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást. Mindemellett egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe” – mondta a főszervező.

Ötven új fellépőt is bejelentett ma a Sziget, köztük a tavaly elmaradt Szigetes fellépését pótló Yung Leannel, a Billie Eilish tesójával, Finneasszal dolgozó girl in reddel, illetve Bonoboval. Az új előadók teljes listája: Lorde, Macklemore, Mumford & Sons, Bonobo, Tale Of Us, girl in red, Yung Lean, Caroline Polachek, Loyle Carner, Arlo Parks, Jeff Mills, AJR, Sleaford Mods, Ben Böhmer live, SG Lewis, Mochakk, Reinier Zonneveld Live, TroyBoi, Giant Rooks, Lazza, I Hate Models, 999999999, Confidence Man, The Aces, Son Mieux, Acid Arab, DJ Tennis, Shlømo, Herrensauna XXL, Anetha, TxC, Bizzey, Josman, Mezzosangue, Call Me Karizma, Lucie Antunes, Coloray, Vinicio Capossela, anna RF, Queralt Lahoz, The Haunted Youth, 47Ter, Leyo, Stain The Canvas, M. Byrd, LASS, Al-Qasar, Awir Leon, Damien.

sziet.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/03/14/jon_lorde_es_a_sleaford_mods_is_itt_vannak_a_sziget_uj_fellepoi
Végre jön Lorde és a Sleaford Mods is – Itt vannak a Sziget új fellépői
süti beállítások módosítása