Szőrmekabátok, pszichedélia és funk-rock – Magyarradar: YeuX

2023.02.13. 13:55, srecorder

yeux.jpg

Játszottak már a svájci psych-prog-rockos Dirty Sound Magnet, a lovecrafti stoneres Tortuga, legutóbb pedig a Fran Palermo előtt a telt házas A38-on, január végén pedig első klipjüket is kihozták, amit kölcsönkamerával, egy BKV-jegy árából forgattak (ami az egyik statiszta odaútját fedezte). A francia dobossal és ausztrál-magyar-spanyol basszusgitárossal felálló YeuX most a Recorderen is bemutatkozik.

Mikor indult: 2021 tavasz.

Hol indult: Budapest.

Tagok, hangszerek: Semegi Zoltán – ének, szintetizátor, Kovács Zsófia – gitár, Gede Tibor – basszusgitár, Lancelot Carré – dob.

Stílus: pszichedelikus, funk/progresszív rock.

Hatások: Nick Cave, Red Hot Chili Peppers, Led Zeppelin, El Bicho.

Kiadó: -

Történet: A tagok már a zenekar megalakulása előtt is ismerősök voltak a budapesti éjszakából. A közös érdeklődésből adódott a zenekaralapítás ötlete. Az első jam sessionök óta a felállás is változott, 2021 tavaszára nyerte el végleges formáját. A közös munka során zeneileg és emberileg is sokat csiszolódtunk. A számok szerkezetéhez és a hangzáshoz sok tanácsot és segítséget kaptunk Weil Andrástól, így mostanra egy kiforrottabb, hamisítatlan YeuX-élményben részesülhet a közönségünk.

Megjelenések: Walk The Night kislemez + videoklip (2023.01.31.).

ldetés: A YeuX egy Budapesten működő, egyedien színes kreatív zenei kísérlet. Küldetése, hogy feltöltse a zenei köztudatot a saját galaxisából származó szeretettel és pszichedelikus funk-rockkal.

Jövőkép: A zenekar ősszel rögzítette első albumát, melyet tavasszal tervezünk kiadni.

Mellékprojektek: Alithia, Dennie Wander (Gede Tibor).

Szexepil: Színes ruhák és szőrmekabátok, valamint videoklip-forgatás 350 Ft-ból…

Legnagyobb eredmény, elismerés: A YeuX megalakulása óta számos külföldi zenekar előtt szerepelt, mint például a VR SEX (USA), a Dirty Sound Magnet (CH), Khan (AU), The Ballet Bombs (NL), vagy a Tortuga (PL). Megjelentek többek között az A38, a Turbina, a Robot és a Három Holló színpadán is.

 

YeuX a Facebookon. Instagramon.

fotó: Karagianni Niki

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Címkék: magyarradar yeux
https://recorder.blog.hu/2023/02/13/magyarradar_yeux
Szőrmekabátok, pszichedélia és funk-rock – Magyarradar: YeuX
süti beállítások módosítása