"A pokolban néhány szó tiltva van." Kibaszott emberek: Kibaszott emberek (lemezkritika)

2023.02.06. 17:41, RRRecorder

vlcsnap-2023-02-06-17h21m48s360.jpg

Elképesztő, a NER-valóságban gyökerező, szürreális, de részletgazdag sztorik az elmosódott fejű emberről, Patrióta Alízról, az öncsonkító szektáról, a tanyára költöző közgazdászról stb., posztposztpunk kísérettel. Ez a minikritika először a Recorder magazin 100. számában jelent meg.

Patrióta Alízba belecsap egy villám, és elkezdi érdekelni a hazája sorsa; eltervezi többek közt, hogy „ha a Nemzeti Sportbizottság elnöke leszek, mindig azok nyerik majd a versenyeket, akik a legboldogabbak, ha a pályán lehetnek, és el is felejtik, hogy versenyeznek”. Az elmosódott fejű embernek gyakran meggyűlik a baja a rendőrökkel. A MAKI, vagyis Mi, Akik Kevés Vizet Iszunk, Politikai és Szociokulturális Hetilap főszerkesztője leleplez egy nagy korrupciós ügyet. A pokolban néhány szó tiltva van, a halottak félnek, nehogy elszólják magukat.

Ez a lemez csodálatos, a NER-valóságban gyökerező, szürreális, de részletgazdag sztorik tárháza, amiket Kele Gábor éneke-énekbeszéde hatásosan kelt életre. Elsősorban az ő megtámasztását szolgálja a Tumo és a Panel Surfers tagjaiból összeállt zenekar punk / „posztposztpunk” kísérete, ami hol rockosabb, hol avantgárdabb irányba kalandozik (például Öncsonkító szekta). Úgy mondom, hogy ez pompás, hogy már régen lemondtam a szövegközpontú rockzenéről. 

kibaszott_emberek.jpgElőadó: Kibaszott emberek

Cím: Kibaszott emberek

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2022. október 5.

Műfaj: posztposztpunk

Kulcsdal: Az elmosódott fejű ember

 

 

8,5/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/02/06/kibaszott_emberek_kibaszott_emberek_lemezkritika
"A pokolban néhány szó tiltva van." Kibaszott emberek: Kibaszott emberek (lemezkritika)
süti beállítások módosítása