Pszichedelikus álomvilág. River Flows Reverse: The Homing Bird's Trace (lemezkritika)

2023.02.02. 14:59, vferi

river-flows-reverse-scaled.jpg

A pátyi központú Psychedelic Source Records műhelyéből évek óta megbízhatóan érkeznek a jobbnál jobb pszichedelikus rock anyagok. Ez az album az eddigi csúcspont. Ez a kritika először a Recorder magazin 100. számában jelent meg.

A zenekar első, tavalyi lemeze (When River Flows Reverse) személyes kedvenc lett az utóbbi jópár év hazai kiadványai közt, az új anyag pedig egy jól sikerült folytatás: pont, mint az első, csak még egy lépéssel tovább megy. A folkos hatásokkal alaposan átitatott pszichedélia még andalítóbb, még melankolikusabb, a műfajban eléggé szokatlan trombita és bendzsó pedig még jobban belesimul a zenébe és az egész album még inkább nem evilági hangulatú.

A River Flows Reverse mögött álló Psychedelic Source Records (ami legalább annyira zenészkollektíva is, mint amennyire kiadó) egyébként tavaly is jópár nagyszerű kiadvánnyal jelentkezett - melyeknek köszönhetően az a fura helyzet állt elő, hogy mára eléggé egyértelműen az otthonuk, Páty vált az ország pszichedelikusrock-fővárosává, de a The Homing Bird's Trace a legerősebb ezek közt, annak is köszönhetően, hogy nem csak nyakig merül a műfaj legjobb hagyományaiban, hanem tovább is gondolja azokat.

river_homing.jpgElőadó: River Flows Reverse

Cím: The Homing Bird's Trace

Kiadó: Psychedelic Source Records

Megjelenés: 2022. november 15.

Műfaj: psychedelic rock

Kulcsdal: Shadows

 

 

9/10

Frank Olivér

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/02/02/pszichedelikus_alomvilag_river_flows_reverse_the_homing_bird_s_trace_lemezkritika
Pszichedelikus álomvilág. River Flows Reverse: The Homing Bird's Trace (lemezkritika)
süti beállítások módosítása