„Ahol száz madár vághat rajtad keresztül” – Dalpremier! Labek & Chrobak feat Дeva: Senkisem

2023.01.27. 12:45, srecorder

labek-and-chrobak.jpg

Februárban debütál a Labek & Chrobak folktronica duó első EP-je, amelyről már a második szám is hallható. Az elsőben (Riverbank) Szczuka Panka (Flanger Kids) volt, a mostaniban pedig Дeva a vendégénekes, akivel nem ez az első közös daluk (hanem a Nothing to Find).

A Senkisem egy pirkadati harmatcseppet szimbolizál, amit egy vihar próbál megzavarni. A vihar a számon belül a mély basszus és klub zenei karakterrel bíró feszes dobok formájában jelenik meg. E komor hangzásvilág társul Дeva nyugtató és elvarázsoló vokáljával. Дeva számára nem új a duó zenéje, hosszú évek óta kreálnak együtt zenét a közös fellépéseik mellett. A szám tartalmazza Labek & Chrobák jellemző vonásait: letisztult gitárhangzás, pulzáló ritmusok és a törzsi perkusszív elemek. A Senkisem egy párhuzamot állít a hallgató elé: a komor, sötét elemek és az ártatlanság találkozását.

Február 24-én jön az első EP-jük, amely Zahár Fanni és Gozlán Fatima vendégszereplésével készült. Aznap pedig élőben is eljátsszák az új anyagot Kerala Dust társaságában az Akváriumban. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Labek & Chrobak a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/01/27/premier_labek_chrobak_feat_deva_senkisem
„Ahol száz madár vághat rajtad keresztül” – Dalpremier! Labek & Chrobak feat Дeva: Senkisem
süti beállítások módosítása