Otthonos, mégis beláthatatlan. Voice Actor: Sent From My Telephone (lemezkritika)

2023.01.17. 20:01, RRRecorder

280848820_4960993483955437_72108.jpg

Százkilenc szám, három és fél óra, mégsem egy nyomasztó monumentális műalkotás, hanem nagyon is szerethető (kb.) dream pop-elektronika-ambient-satöbbi lemez, amit a Voice Actor duó küldött a telefonjáról. Ez a kritika először a Recorder magazin 100. számában jelent meg.

Nagyon szeretem ezt a lemezt, de egyben nem hallgattam végig, talán nem is fogom. Monumentális: 3 és fél óra, 109 szám – de a cím, a borító és az, hogy a számok a címek szerinti ábécérendben sorakoznak, inkább esetlegességet sugall.

A zene a dream pop, az ambient és a minimál elektronika közé helyezhető: elmosódó szintik, egyszerű dobok mellett gyakran környezeti felvételek is szólnak, Noa Kurzweil többé-kevésbé álmatag hangol énekel, történeteket, álmokat mesél, vagy magáról a zenéről beszél. (A duó másik tagja Levi Lanser). Néha beszüremkednek neoklasszikus, hiphopos, folkos, tánczenei és zajzenei megoldások, véletlenszerűnek tűnő hangminták.

A 109 között sok a jó és nagyon jó szám, de fontosabb, hogy baromi erős világteremtő hatása van ennek a zenének: elkezded hallgatni, és pár perc múlva az álom és a valóság határán lebegő univerzumban találod magad. Hamar otthonossá válik, mégis beláthatatlan és mindig tartogat meglepetéseket. A Voice Actor látszólag nem tesz arra erőfeszítést, hogy megnyerjen magának, mégis visszavágyom a világába.

voice_actor.jpgElőadó: Voice Actor

Cím: Sent From My Telephone

Kiadó: Stroom

Megjelenés: 2022. október 5.

Műfaj: dream pop

Kulcsdal: Kaart 4

 

 

9/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2023/01/17/voice_actor_sent_from_my_telephone_lemezkritika
Otthonos, mégis beláthatatlan. Voice Actor: Sent From My Telephone (lemezkritika)
süti beállítások módosítása