A szókimondó Vilmányi Benett juhászból rappernek áll

2022.11.29. 15:00, Recorder.hu

larry_650.jpg

Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése, a Larry fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs döbbenetesen hiteles alakításával.

Az alkotás a hazai mozikban december 1-től látható országosan, azonban már most hatalmas az érdeklődés iránta: péntek este a Toldi Moziban a Budapest Open Mic döntőjének keretében mindkét teremben telt házzal vetítették, a nézők pedig kitörő lelkesedéssel fogadták. A rendezvényen fellépett Vilmányi Benett és a filmben ugyancsak látható CsalaDo is, Funktasztikus és a Bökő crew is, sőt az este meglepetéseként feltűnt LL Junior is.

Másnap a film turnéra indult Borsod megyében, a film forgatási helyszíneire. Az ózdi és miskolci vetítéseket is jó hangulatú közönségtalálkozó követte. A nézők értékelték, hogy döbbenetes hitelességgel lett megörökítve az életük, és kiemelték Vilmányi Benett elképesztően hiteles alakítását.

A Larry címszereplője a juhászként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett). Magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

Az alkotás a magyar premier mellett már nemzetközi karrierjét is elkezdte. A Cottbusi Filmfesztiválon az ifjúsági film kategória legjobb filmje és a fesztivál legjobb elsőfilmje lett, hamarosan pedig utazik az alkotói kíséretében Tallinnba, ahol a Black Nights Filmfesztivál keretében kerül a közönség elé.

(X) A film vetítési időpontjai és helyszínei ITT. További információkat a filmről a Larry Facebook-oldalán és Instagram-oldalán találsz.

https://recorder.blog.hu/2022/11/29/a_szokimondo_vilmanyi_benett_juhaszbol_rappernek_all
A szókimondó Vilmányi Benett juhászból rappernek áll
süti beállítások módosítása