„Csak meg akarod mondani a magadét, miközben rohadtul fáj” – Dal- és klippremier! CéAnne: Fooling Me

2022.11.25. 14:49, srecorder

ceanne.jpg

Fooling Me címmel a Recorderen debütál a sokáig reggae-énekesként, valamint a Hősök koncertzenekarából ismerős CéAnne második single-je a jövőre megjelenő R&B-neo-soul nagylemezéről, a Heading Home-ról. Az öntudatra ébredős, magabiztos Evergreen után az énekesnő egy másik oldalát mutatja meg.

CéAnne hazatalálása néhány éve kezdődött: az évekig szinte csak reggae-körökben mozgó énekesnő Find Da One című dalával fordult a karibi zenéktől az r’n’b felé 2018-ban, amit a már hiphoposabb hangvételű They Don’t Know, majd a RedGoldGreen követett. A koronavírus okozta szünet után, tavaly a Homemade-del mutatta meg, hogy a bonyolultabb harmóniák is jól állnak neki, idén pedig a girlpoweres Evergreennel jelentkezett. Ezt követi most a Fooling Me.

„A Fooling Me volt az első dal, amit kifejezetten a készülő lemezre írtam, és bár már nem feltétlen értek egyet minden sorával, nem változtattam rajtuk, mert minden egyes szó annak a pillanatnak a lenyomata, amit akkor éreztem. Volt egy szituáció az életemben, aminek visszautasítás, majd hónapokig tartó huzavona lett az eredménye. Dühösnek, átvertnek éreztem magam, és bár az adott pillanatban nem sikerült asszertíven megfogalmazni a gondolataimat, a dalban mindent elmondtam. Aztán később helyre kerültek a dolgok, és elindultam egy mélyebb úton saját magam megismerése felé, vissza-visszatekintéseken és merengéseken keresztül. A különböző stációkon keresztül jutunk majd el az Evergreenig, ennek az egyik, még nem annyira boldog állomása Fooling Me – az állomás, amikor már érik benned a gondolat, hogy nem mehet így tovább, de még a csalódottság elhomályosítja ezt, és csak meg akarod mondani a magadét, miközben rohadtul fáj” – mesélte CéAnne a szám születéséről.

„Amikor Ádám Peti szerzőtársammal elkezdtük hangszerelni a dalt, sokáig gitáros nótaként képzeltem el, mert úgy született. Majd ahogy haladtunk a végleges verzió felé, a flegmázás mellett szerettem volna, ha megjelenne benne némi keserűség is, így került bele a zongora. Nagy vágyam volt, hogy ne csak „megproducerelt” dalaim legyenek, hanem élő hangszerelésben halljam a dalokat, amiket a szobámban megírtam. Nagy meló volt, és sokat tanultam a folyamat alatt, kinek milyen mondat juttatja el az üzenetem, hogy aztán azt és úgy játssza, ahogy a fejemben hallom, és közben ők is azt érezzék, hogy a folyamat részei.”

Ádám Péter producer szerint is jó ötlet volt az élő hangszerelés: „Nagyon szeretek virtuális hangszerekkel dolgozni, mert pontosan azt csinálják, amit nyomok, és ahogyan beállítom őket. De még jobban szeretem az emberi pontatlanságot, a fizikai tereket, a lélegzést… Zeneileg ez a dal a két világ harmonikus találkozása, stílusokon átívelő elegy, amire az éneklés tette fel a koronát.”

A dalhoz klip is készült, melyet Járosi Róbert (jocko photo & video) készített.

CéAnne Heading Home című nagylemeze tehát 2023-ban jelenik meg, amit a tervek szerint egy nagyzenekaros lemezbemutató is követ majd.

 

CéAnne a Facebookon, Instagramon és TikTokon.

fotó: Szíjj Réka

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/11/25/dal-_es_klippremier_ceanne_fooling_me
„Csak meg akarod mondani a magadét, miközben rohadtul fáj” – Dal- és klippremier! CéAnne: Fooling Me
süti beállítások módosítása