Még mindig a jó ízlésű barátod a legfontosabb csatorna, ahonnan új zenék érkeznek

2022.11.21. 12:35, srecorder

kozonseg.jpg

Gondoltad volna, hogy egy klubban fontosabb a ruhatár, mint egy jó biciklitároló? Tudtad, hogy a még mindig a jó ízlésű barátod a legfontosabb csatorna, ahonnan új zenék érkeznek? Szerinted a livestream koncertek még mindig töretlenül népszerűek, vagy már inkább a Metaverzum a menő? Tavaly is készült, idén is kitölthető az EEnlarge Europe kérdőíve, amely azt méri fel, hogyan is hallgatunk zenét.

A zenehallgatási szokásaink gyorsan változnak a technológiai fejlődésnek köszönhetően, de nem csak úgy, hogy a fizikai formátumot felváltotta a streaming, a CD-t az okostelefonok. A változások hatással vannak arra is, ahogyan élőben hallgatunk zenét. A zenehallgatás társasági tevékenységből sokkal izoláltabbá vált, köszönhetően a fülhallgatóknak, és manapság koncertre járni már inkább szociális esemény, mintsem fókuszált zeneélvezet és a zenészekre figyelés. Vagy mégsem?

A kulturális és zenei szektorban alig néhány éves jelentés méri globálisan vagy nemzeti szinten, mi is történik a zeneiparban a gazdasági oldalon, de lényegében semmilyen adattal nem rendelkezünk arról, hogy egy átlagos ember mennyit költ zenére, milyen egyedi szociológiai trendek és viselkedési minták uralják a szektort, főképp az élőzenei életben. Az EEnlarge Europe azt tűzte ki céljául, hogy olyan területekről gyűjtsön adatokat és információkat, amit korábban még nem kutattak, a kutatást pedig évente megismétlik, hogy a trendek változásait is mérni tudják. A felmérés kitér a pandémia után jött háború, az infláció, az energiaválság hatásaira is, ez a friss tudás pedig segíteni fogja nemcsak a kis klubokat, de a zenészeket, a fesztiválszervezőket, a teljes kulturális szektort.

A kutatás kérdőíve hat nyelven érhető el – angolul, horvátul, magyarul, románul, szerbül és szlovénul –, kitöltésével itt tudjátok segíteni a munkájukat. A megválaszolása kb. 10 percet vesz igénybe.

 

Az EEnlarge Europe Facebookon és Instagramon.

https://recorder.blog.hu/2022/11/21/meg_mindig_a_jo_izlesu_baratod_a_legfontosabb_csatorna_ahonnan_uj_zenek_erkeznek
Még mindig a jó ízlésű barátod a legfontosabb csatorna, ahonnan új zenék érkeznek
süti beállítások módosítása