Szabadjára engedett fantázia - belga-magyar improvizációs est a Magyar Zene Házában

2022.11.20. 16:00, trecorder

tabula_rasa_3_kurator_jozef_dumoulin_be.jpg
(X) A Zene Háza Tabula Rasa néven indított sorozatában a címnek megfelelően üres lappal, a nulláról indít három zenész, akik másfél nap próbafolyamat után a második estén adnak egy improvizatív koncertet. A Tabula Rasa nem titkolt célja, hogy friss zenei kifejezésmódok feltárására, műfajoktól független improvizációra, megszólalásra ösztönözze különböző zenei színterek erre nyitott képviselőit.

A 2022. november 29-i alkalommal Jozef Dumoulin belga billentyűs (a kurátor), Baráth Bálint (preparált zongora), valamint Bertók Márton (moduláris szintetizátor) alkotják a triót. A kizárólag erre a koncertre összeállt formáció műsorán többféle billentyűs hangszer és moduláris szinti találkozik, no meg háromféle zenei világ. A produkciót a Zene Háza lemezen is kiadja.

Jozef Dumoulin belga zongorista, billentyűs zenész újraértelmezte a Fender Rhodes használatát, úgy, hogy amit játszik a hangszeren, az egyszerre teljesen kortárs, eklektikus és nagyon személyes. Ő volt az első, aki egy teljes szólóprogramot mutatott be a hangszerrel. Emellett nyitottságáról ismert zenész, akinek játéka több mint száz lemezen hallható. 

Tabula Rasa #3

Kurátor: Jozef Dumoulin (BE)

2022. november 29., kedd 20:00

Jegyvásárlás és további információk.

Facebook-esemény.


Így játszik a kurátor egyedül:

Így játszik Bertók Márton másokkal:

És ilyen Baráth Bálint egy együttműködése:

https://recorder.blog.hu/2022/11/20/szabadjara_engedett_fantazia_belga-magyar_improvizacios_est_a_magyar_zene_hazaban
Szabadjára engedett fantázia - belga-magyar improvizációs est a Magyar Zene Házában
süti beállítások módosítása