„Néhány látszatcselekedet még belefér, de más már nem nagyon” – Itt a Midnight Millers első klipje!

2022.11.09. 13:00, srecorder

midnight-millers.jpg

„A hatvanas-hetvenes évek rockjából kiinduló, kortárs gitárzenéktől ihletett, határozottan popos dallamvezetésű zene a MADMIKE és a Kelenføld gitárosától és egy X-Faktort megjárt énekestől” – írtuk a Midnight Millersről, akik itt, a Recorderen mutatták be az első dalukat, és most az első klipjük is nálunk debütál.

„Az inspiráció a dalhoz onnan jött, hogy korábban a zenekarból többen is 100+ km ingáztak a mindennapi munkájukhoz, és az emberben felmerül a kérdés, hogy amúgy ez így normális?” – meséli a zenekar, akik a környezetvédelem kapcsán is gondolkoztak a kérdésen. „Gondoljunk bele, az egész téma mennyire groteszk tud lenni, legtöbbünk szelektíven gyűjti a műanyagpalackokat, közben meg 3 tonnás SUV-okkal járkálnak az emberek mindenhova, és teljesen elhatárolódnak attól, ha a kényelmi szintjükből kellene leadni egy kicsit. Néhány látszatcselekedet még belefér, hogy az egyén szintjén jobban érezzük magunkat, de más már nem nagyon.”

A klipről így meséltek: „A természetbe való visszavágyódás nem új dolog az ember életében, ez visszaköszön a dalban is. Az alapmotívum ugyanakkor a természet és város ellentétének bemutatása. A klipet Németh Norbert és Kovács Dávid, valamint lelkes csapatuk készítette, és Győrben forgattuk. Nagyon élveztük a közös munkát, mert a téma közel áll hozzájuk is. A forgatás során az egész stáb fel volt pörögve a kreatív energiáktól, és szuperül vittek végig minket a különböző jeleneteken a megálmodott történethez, néhol pedig beleszúrtunk egy-két spontán ötletet. Operatőri munkát és a vágást Norbi készítette, a grafikát Dávid. A történet és a rendezés közös munkájuk eredménye. A klip utolsó jelenetét pedig egy kicsit elgondolkodtatóbbra szántuk.”

Az év végén még egy dal érkezik majd a Midnight Millerstől, ezzel áll majd össze a Run of the Mill című kislemezük. Jövőre stúdióba vonulnak, a tavaszt egy miniturnéval szeretnék indítani vidéki helyszíneken (Székesfehérvár, Pécs, Veszprém, Győr) és a tervek szerint egy budapesti koncerttel zárják.

 

Midnight Millers a Facebookon és az Instagramon.

fotó: Gyarmati Balázs

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/11/09/dal-_es_klippremier_midnight_millers_the_woods
„Néhány látszatcselekedet még belefér, de más már nem nagyon” – Itt a Midnight Millers első klipje!
süti beállítások módosítása