Csütörtökön pszichedelikus mocsárrock és táncos török zene a Dürerben!

2022.11.03. 12:24, srecorder

November 3-án pszichedelikus este lesz a Dürer Kertben. Fellép a Nasip Kısmet, a The Swamp Creatures és Íkati, akik egészen más irányokból közelítenek a pszichedéliához.

Budapest egyetlen török zenét játszó zenekarát, a táncos-pszichedelikus, sajátos lüktetésű Nasip Kısmetet a jó pár éve Magyarországon élő Arif Erdem Ocak gitáros alapította. A felállás a húgával, a vokalista Derya Ocakkal, és a magyar jazz- és folkszíntér neves figuráival vált teljessé. Idén jelent (a Recorderen debütált) meg első, élőben felvett lemezük, a Live at SuperSize Recording, amely jól visszaadja a régi török slágereket és népdalokat a hetvenes évek pszichedéliáján átszűrő és jazzes ízekkel finomító zenekar élő energiáit.

„IGAZI BUDAPESTI ZENEKAR VAGYUNK” – NASIP KISMET

Az egy ideje Zalatnay Lujza énekesnővel kiegészült The Swamp Creatures a hetvenes évek pszichedelikus rockjába kever népzenei elemeket, sivatagi és krautrockot, plusz egy cseppnyi elektronikát. „Náluk a mocsár nem mocskos és lehúzó, hanem mesebeli, misztikus, rejtélyeivel hívogató táj” – írtuk Insights című EP-jükről. A 2017 aktív zenekar jelenleg az első nagylemezén dolgozik. Az estét a folktronicás, downtempóból, deep house-ból és etno-technóból is merítő Íkatí zárja, aki afrikai ritmusokra építi a dj-szettjét.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

fotó: Frank Olivér

https://recorder.blog.hu/2022/11/03/csutortokon_pszichedelikus_mocsarrock_es_torok_zene_a_durerben
Csütörtökön pszichedelikus mocsárrock és táncos török zene a Dürerben!
süti beállítások módosítása