"Amúgy az a durva, hogy a nagyim lehet, vágja az OTL-t"  - gyuris a Kedves Lemezem podcastban

2022.10.30. 19:28, Gaines

teglalap.jpg

A Kedves Lemezem podcastba ezen a héten Gyuris Bence, azaz gyuris látogatott el. Most pénteken jött ki a várva várt PP2, és ha minden jól megy, még idén egy új gyuris-szólóalbum is érkezik, de addig is kiveséztük vele közösen a két évvel ezelőtti revolver gyuris sivatagi kalandjai című lemezét. Az adás megtalálható a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy más ismert podcasthallgató appekben.

Gyurisnak saját hangja van, ezt nem sok előadó mondhatja el magáról ma Magyarországon” - mondta róla Beton.Hofi. Hogyan alakult ki ez a saját hang? Az adás első felében visszamegyünk egészen a szegedi kezdetekig (és az Indexes nagycikkig), a focista karrierig, valamint az első SoundCloudos szárnypróbálgatásokig. Megnézzük, mi is az az OTL, hogy ne csak gyuris nagyija legyen tisztában a magyar újhullámos trap alapfogalmaival; megkérdezzük, mennyi van most gyurisból a gyuris-alteregóban; miért szeretné legszívesebben letörölni a régi számait, és hogy miért nem teszi meg mégsem. Kitárgyaljuk továbbá a nők és az édesanyák helyzetét a trapszcénában, és mi kell ahhoz, hogy gyuris elhívja az anyukáját egy koncertjére.

A Kedves Lemezem podcast történetében először egyesével végigmegyünk a tárgyalt lemez számain, és mindegyiket olyan alapossággal vizsgáljuk meg, hogy ne maradjon utána kérdés senkiben. Honnan jön az űrhajós fixáció? Milyen koncepció mentén vannak blokkosítva a számok? Mi köze valójában gyurisnak a momés lányokhoz, és mit szólhat egy lány ahhoz, ha megtudja, hogy róla szól az egyik gyuris-dal? Kitekintünk még a revolver gyuris sivatagi kalandjai keretein túl is, a Playbániás featig és a Hundred Sins-féle Tiszáig.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Huszár András és Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Richolm Orsolya felel, a headerfotót Varga Ferenc lőtte.

A Kedves Lemezem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/10/30/_amugy_az_a_durva_hogy_a_nagyim_lehet_vagja_az_otl-t_gyuris_a_kedves_lemezem_podcastban
"Amúgy az a durva, hogy a nagyim lehet, vágja az OTL-t"  - gyuris a Kedves Lemezem podcastban
süti beállítások módosítása