A barokkos indie újhullám elektromos leágazása. Jockstrap: I Love You Jennifer B (lemezkritika)

2022.10.17. 17:08, vferi

jockstrap_wide.jpg

A Jockstrap első lemeze az év egyik legkülönlegesebb indie-electro-pop crossoverét hozza. Ez a kritika először a Recorder magazin 98. számában jelent meg.

A londoni Jockstrap alapvetően Taylor Skye és Georgia Ellery kísérleti attitűdű duója - utóbbi tagja egyébként a múlt szombaton Budapesten fellépő Black Country, New Roadnak, és élő felállásban néha besegítenek más BC,NR-tagok és néhányan a tágabb baráti körből is. Az I Love You Jennifer B először nem albumnak indult, de az elmúlt három-négy évben felvett zenék végül megalkottak egy történetet, ami jó, hogy megjelent, ugyanis az év egyik legkülönlegesebb indie-electro-pop crossoverét mutatja be.

Tipikusan az az eset, amikor minden kombináció szerencsésen sikerül, nincs két szék közé esés, egészen váratlan dolgok férnek meg egymás mellett. A sokszor egyetlen hangszer kíséretében történő énekek szépen egészülnek ki fura elektronikus effektekkel, de jól állnak a drámai vonósok a dinamikusabb daraboknál és jól helyezi keretbe a lemezt a nyitó és záró vadulás. 

jockstrap_1.jpgElőadó: Jockstrap

Cím: I Love You Jennifer B

Kiadó: Rough Trade

Megjelenés: 2022. szeptember 9.

Műfaj: indie pop, electro

Kulcsdal: Angst

 

 

8,5/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2022/10/17/jockstrap_i_love_you_jennifer_b_lemezkritika
A barokkos indie újhullám elektromos leágazása. Jockstrap: I Love You Jennifer B (lemezkritika)
süti beállítások módosítása