Hétfőn Munly & The Lupercalians és Purkár a Robotban!

2022.10.16. 10:45, FRecorder

0000munly_and_lupercalians.jpg

Sötét, bizarr folk egyenesen Denver bugyraiból és a Slim Cessna's Auto Club szomszédságából, plusz az Entrópia Architektúra új mellékprojektje hétfő este a Robotban!

Denverben lehet valami a levegőben, vagy legalábbis ez lehet a legegyszerűbb magyarázat arra, hogy miért pont ott alakult ki egy fura kis zenei színtér a '90-es években, ahol szabadon keveredtek egymással olyan, egymástól amúgy végtelen távolságokban levő műfajok, mint a country és a punk/goth rock (persze előzménye azért máshol is volt a dolognak, elég csak a Crime And The City Solution vagy Nick Cave bizonyos dalaira gondolni). Mindenesetre ebből a valószerűtlen találkozásából olyan zenekarok nőttek ki, mint a 16 Horsepower és a Slim Cessna's Auto Club, és míg az előbbi már rég-rég feloszlott, utóbbi mindmáig aktív, sőt, 2017-ben Budapesten is megfordultak. Most hétfőn pedig, habár nagyon más formában, de visszatérnek.

A Robotban ugyanis az Auto Club egyik kulcsembere, Jay Munly lép majd fel a saját mellékprojektjével, aminek a felállása nagyrészt megegyezik az anyazenekaréval. Igaz, első ránézésre erre biztos nem jön rá senki, mivel Munly-t leszámítva mindenki bizarr maszkokat visel, a dalaikban főszerepet játszó képzeletbeli város, Lupercalia lakóit megszemélyesítve. A projekt még 2007-ben indult, első lemezük pár évvel később jött ki, a második, a nyakatekert című Kinnery of Lupercalia: Undelivered Legion pedig több halasztás után végül idén jelent meg. A lemez, ha lehet, még kiszámíthatatlanabb lett, mint elődje, és egy végtelenül eklektikus, váratlan váltásokkal teli anyagon a gothosabb és folkosabb fordulatok mellett megfér egymás mellett a tipikus gitáros-dalszerzős hangzás, a többször visszaköszönő középkori dallamvilág, de még a jódli (Mahout) is.

Hogy kb. mit várhatunk a koncerten, az elég jól lejön az alábbi, pár nappal ezelőtti koncertvideóból is, de annyi biztos, hogy nem csak azoknak érdemes lenéznie, akik szeretik a 16 Horsepowert vagy a Slim Cessna's Auto Clubot, hanem azoknak is, akik nyitottak a szokatlan, bátran kísérletező zenékre. És hogy legyen még egy extra ok is emellé: az előzenekar szintén különleges lesz, ugyanis itt debütál élőben az Entrópia Architektúra két frontemberének vadonatúj, folkosabb projektje, a Purkár.

Facebook-esemény. Jegyvásárlás.

0000munly_the_lupercalians.jpeg

https://recorder.blog.hu/2022/10/16/munly_the_lupercalians_es_purkar_hetfon_a_robotban
Hétfőn Munly & The Lupercalians és Purkár a Robotban!
süti beállítások módosítása