„Keresi a kiutat a mókuskerékből” – Dal- és klippremier! RÓQA x SENA: What I Gotta Do

2022.10.08. 10:29, srecorder

roqa_x_sena_what_i_gotta_do_screen2.jpg

Sena és a Slow Village-ből ONE-AB néven ismert RÓQA, azaz Örsi András dj-producer régóta dolgoznak együtt vizuálokon, és most végre egy közös dalt is kiadtak. Nem is akármilyet.

RÓQA, amikor éppen nem a színpadon, vagy a stúdióban van, fotósként dolgozik. Amellett, hogy Senával ugyanabban a zenei közegben alkottak évek óta, András készíti a róla készült stúdióportrék nagy részét az utóbbi időben. Több évnyi közös vizuális munka után végre a stúdióban is elkezdtek együtt alkotni. Első közös daluk, a What I Gotta Do-ban a középtempós zenei alap az éteri intrótól a sejtelmes, majd mély verze részen keresztül jut el a felszabadult refrénig, amiben az elektronikus zenetörténet egyik leghíresebb férfisikolya is felcsendül. A középtempós nu soul beat a new jack swing és a broken beat stílusjegyeiből is inspirálódik, és mindezt poposan tapadós dallamokkal rétegezi. Sena önreflektív szövege a hétköznapok őrlődésében önmagát is megkérdőjelező „díva” kiútkeresését mutatja be a mókuskerékből. A problémák felismerésével és a refrénben elhangzó, önmagának szegezett kérdéssel a dal megteszi az első lépést a pozitív változások irányába.

„ITT TALÁLKOZTAM MINDENKIVEL, SZÓ SZERINT” – INTERJÚNK SENÁVAL.

A számhoz tartozó vizuált András régi barátja és alkotótársa, a Slow Village- és Mithril-klipeket is jegyző Regős Ábel rendezte, melyhez a fotókat maga RÓQA készítette. A stop motion technikával készült animáció különlegessége, hogy minden egyes képkockája egyenként lett kinyomtatva, majd RÓQA gesztusrajzaival és címkézőgéppel készített felirataival kiegészítve újrafotózva. A papír és a nyomtatás hibái és erodáltsága markáns, analóg hangulatot kölcsönöznek a videó képi világának. Sena sminkjét Nádasdi Sándor készítette.

RÓQA első nemzetközi sikereit a Call Me Unique birminghami énekesnővel közös, 2.0 című EP-je hozta meg, melynek dalait a BBC Radio 1Xtra is előszeretettel pörgette. A Majestic című single Regős Ábel által rendezett videóklipje pedig bezsebelte a Magyar Klipszemle legjobb image videójának díját 2021-ben. Jelenleg a 2.0 folytatásán dolgozik Call Me Unique-kal, mellette pedig magyar és külföldi énekesek és rapperek zenéit producálja.

„ILYENNEK KELLENE LENNIE A 2021-ES HIP-HOPNAK EGY SZEBB VILÁGBAN.”

RÓQA a Facebookon.

Sena a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

https://recorder.blog.hu/2022/10/08/dal-_es_klippremier_roqa_x_sena_what_i_gotta_do
„Keresi a kiutat a mókuskerékből” – Dal- és klippremier! RÓQA x SENA: What I Gotta Do
süti beállítások módosítása