„Ez egy új út számomra” – Dal- és klippremier! del.grady: alienated

2022.10.07. 10:36, srecorder

kokaibarnabas.jpg

Alternatív hiphop projektet indított Kókai Barnabás, a The Southern Oracle frontembere. A del.grady első dala, az alienated itt, a Recorderen debütál.

„Édesapám dobos, így a zene mindig is körülvett, 9 évesen kezdtem el a saját ízlésemet keresni, amit a hiphop világában találtam meg és ez a mai napig az egyik legfontosabb az életemben” – meséli a grafikusként és tetoválóként is dolgozó Kókai Barnabás, aki a járvány alatt kezdett el dolgozni a del.grady-n, amelyben az elektronika és a hiphop iránti rajongását is kiélheti. Eredetileg instrumentális projektnek indult, de aztán rájött, hogy itt ki tudja adni magából azokat a gondolatait, amelyek egy metálzenekarba nem feltétlenül férnek bele, így először otthon, spoken word formában, majd a beszédszerűséget megőrző rapként felvette azokat. A zene- és szövegírás, a producálás, a felvétel és a keverés, sőt a lemezborító és a klip is Barna munkája (az operatőr Bodnár Dávid volt), csak egy számban van vendég a lemezen, méghozzá Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője.

A nagylemez november 4-én debütál moor yruj címmel, előtte egy nappal a The Southern Oracle koncertezik az Akvárium Klubban, ami után Kókai a lemez mind a 18 trackjét lenyomja majd a VOLT Lokálban egy DJ szett keretében. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. A del.grady-koncertekről egyébként azt ígéri Barnabás, hogy az „egy tradicionális hip-hop felállásra alapuló, határokat feszegető produkció lesz”, és két dj-vel, a drum & basses vonalon mozgó Czigány Dániellel (Longman) és a Bëlgából ismert Leányvári Józseffel (DJ Marvin) fog színpadra állni.

Kókai Barnabás a Facebookon.

fotó: Bodnár Dávid

https://recorder.blog.hu/2022/10/07/_ez_egy_uj_ut_szamomra_dal-_es_klippremier_del_grady_alienated
„Ez egy új út számomra” – Dal- és klippremier! del.grady: alienated
süti beállítások módosítása