„A dal végén Billie Joe Armstrong odaadta neki a gitárt” – The Microwaves-premier

2022.09.20. 19:07, srecorder

microwaves.jpg

Két éve alakult és márciusban debütált első EP-jével a britpopot amerikai pop-punkkal vegyítő, budapesti indie rock zenekar, a The Microwaves, akik azóta koncerteztek a Művészetek Völgyében, az Outland Fesztiválon és a Szigeten is, most pedig egy pesti Green Day-koncert után született számmal jelentkeznek.

A The Microwaves áprilisban mutatta be első EP-jét, a Ligeti Gyuri produceri közreműködésével készült Center of Attentiont az Akváriumban, de azóta is folyamatosan jelentkezik új dalokkal, amiket ők káosz-kislemezeknek neveznek. „A chaos single sorozat az EP kidolgozása során megírt többi dalt foglalja magában. Az EP egy kidolgozott konceptlemez lett, a single-ök pedig a kislemez körítését, kontextusát rajzolják fel. A gondolatok először kaotikusan érkeznek, és rögtön próbáljuk megmagyarázni őket, a kislemezen viszont már jobban kifejtettük a kérdéseket is” – mondja a zenekar a single-ökről, amiknek már az Ivan & the Parazol volt billentyűse, Beke István volt a producer-hangmérnöke.

„Az új dalunk mottója az 'egyszerű, de nagyszerű' volt. Mindannyian sokat hallgattunk punkdalokat és igyekeztünk ezt a fajta egyszerű, energiával teli indulóérzést hozni. Mindenkinek a kis küzdelmei benne vannak. Azt az erőt töltöttük bele, ami a nehéz pillanatokon segít át. A fáradtságon túlmutató akarást és az ezzel járó szabadságérzetet” – mondják az On Your Ownról. „A dal alaptémája még 2017-ben íródott a Papp László Arénás Green Day-koncert után, az ott kapott gitáron. A koncerteken mindig felhívnak valakit a színpadra a közönség soraiból eljátszani az Operation Ivy-számot. Ez Budapesten Dani volt, és a dal végén Billie odaadta neki a gitárt. Ezen írta meg az egyik legelső témáját, még nagyon friss élményekkel feltöltve. Ezt vettük alapul, amikor megírtuk az On Your Ownt, viszont már érettebb és konkrétabb elképzelésekkel tudtuk igazán a kedvünkre alakítani.”

A klipet Mikó Vencel és Palkó Bendegúz rögzítette, akik a dalban megjelenő ellentmondásokat egy lázálomban játszódó kertipartival és egy sötét deszkaparkkal keltették életre.

A The Microwaves jelenleg az első nagylemezén dolgozik, erről ezt árulták el a Recordernek: „Az eddigi dalokban hallatszik, hogy még sok a kísérletezés és még keressük a zenekar igazi hangját, de az utóbbi időben keletkezett anyagok már egy markánsabb hangvételű lemezen fognak szerepelni.”

The Microwaves a Facebookon.

fotó: Mikó Vencel

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/09/20/klippremier_the_microwaves_on_your_own
„A dal végén Billie Joe Armstrong odaadta neki a gitárt” – The Microwaves-premier
süti beállítások módosítása