„A lánynak, aki egyszerre volt nagy szerelem és csalódás” – Dal- és klippremier! Turn Signals: Tidal Wave

2022.09.20. 09:28, srecorder

turnsignals.jpg

A The Bits nevű Beatles-emlékzenekarból is ismert Iliás Ádám saját zenekara, a brit gitárzenei hatásokra építő Turn Signals legutóbb öt éve, az első nagylemezük premierjekor szerepelt a Recorderen. Az elmúlt években kevesebbet lehetett hallani róluk, de most újra aktivizálták magukat, és idén már a második dalukat hozzák ki- a mostanit ráadásul egy fekete-fehér, Budapest futurisztikus oldalát mutató klippel.

A Beatles-, Oasis-, Black Rebel Motorcycle Club-, Doves-inspirálta Turn Signals pont tíz éve, 2012-ben indult, majd 2017-ben jelent meg az első nagylemezük Duck And Cover címmel. „Azóta négyszer futottunk neki az újabb album rögzítésének, de három alkalommal közbejött valami (tagcsere, megsemmisült a felvétel, nem tetszett a felvétel). Végül a negyedik nekifutással elkészítettünk 3 dalt, melyből az egyik már idén megjelent Start Again címmel” – vázolja Iliás Ádám énekes-basszusgitáros, hogy mi történt a zenekarral az elmúlt időszakban. „A Tidal Wave-et még a régebbi zenekarommal, a The Walrus-szal jelentettük meg először. Nem sokkal később feloszlott a zenekar, és sajnáltam ezt a dalt. Nem olyan rég megmutattam Tomeknek (dob) és Arshaknak (gitár), és mondták, hogy tetszik nekik is, játsszuk koncerten. Amikor a felvételekre került sor, már nem volt kérdés, hogy ezt is rögzítjük Bodnár Péterrel a Zsiráf Soundban.” A szövegről Szegedi Zoli annyit árult el, hogy „egy a sok szöveg közül ugyanannak a lánynak, aki egyszerre volt nagy szerelem és csalódás, és túl akartam rajta lenni".

A klipet Marosi Z. András készítette, akivel korábban már dolgoztak együtt a Shine című daluk klipjén.

A Turn Signals legközelebb szeptember 29-én, a Kobuciban látható az idén tízéves születésnapját ünneplő Blahalouisiana előtt. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Turn Signals a Facebookon. És az Instagramon. Honlap.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/09/20/dal-_es_klippremier_turn_signals_tidal_wave
„A lánynak, aki egyszerre volt nagy szerelem és csalódás” – Dal- és klippremier! Turn Signals: Tidal Wave
süti beállítások módosítása