Csütörtökön Jü és japán pszichedélia a Gólyában!

2022.09.13. 12:35, srecorder

ju_3.jpg

A  szeptember 15-én a Gólyában is megmutatja, milyennek képzeli a rockzenét egy furcsa másik dimenzióban. Előttük a japán psych-punk duó, a Heavenphetamine játszik.

Az idén doboscserén átesett (Halmos András helyére Miklós Szilveszter érkezett) dalai az energikus rockolás és a freejazzesen szabad improvizáció között mozognak, élőben pedig különösen magával ragadóak. „A Jü most jobban egyben tartja a zenét, átlelkesülten és lehengerlő lendülettel játszik – ami nem is annyira a rockolást jelenti (sokszor azt is), hanem a témák magától értetődőnek ható, folytonos egymásba alakulását. Lehet erre hagyatkozva sodortatni magunkat a zenével, vagy rácsodálkozni a pompás, hatalmas zenei fantáziával és alázattal kidolgozott részletekre. Mindkét módon jól járunk” – írtuk a tavalyi, szuper harmadik nagylemezükről, a III-ról, amiről minden bizonnyal a Gólyában is előkerülnek számok.

A Jü előtt a japán származású, de székhelyét tavaly Grúziába áttevő Heavenphetamine-t láthatjuk és hallhatjuk, akik selymes, lágy pszichedéliát ötvöznek punk attitűddel és krautrockos pulzálással. Másnap ráadásul Miskolcon is fellépnek. A jegyár 2500 Ft, amit csak készpénzben, a helyszínen lehet majd kicsengetni. Facebook-esemény errefelé.

fotó: Demeter Ádám

https://recorder.blog.hu/2022/09/13/penteken_ju_es_japan_pszichedelia_a_golyaban
Csütörtökön Jü és japán pszichedélia a Gólyában!
süti beállítások módosítása