A horvát TikTokertől az észt poszt-punkig – új előadókat jelentett be a BUSH

2022.09.07. 10:53, srecorder

the_boondocks_4_martin_lauri.jpg

A BUSH október 19. és 21. között ismét elhozza a kelet-európai régió legizgalmasabb előadóit a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében. A hetedik BUSH már bejelentett nevei mellett most további 10 előadóval gazdagodik a lista, de pár zeneipari nagyágyút is bedobott a showcase fesztivál a zenei programokkal párhuzamosan megvalósuló szakmai konferenciára.

A már bejelentett Ivan Dorn, Daniel Levi, Monikaze, Lash & Grey, Amelie Siba, Jann, Zimbru, Sofia Zada, GranCanada, OIEE és Veni mellett most újabb fellépőkkel bővül a BUSH line-upja. A horvát Fran Vasilić élete első 19 évét Krk szigetén töltötte hálószoba indie pop dalainak írásával, majd több virális TikTok-videóval sikerült betörnie a zenei színtérre. Retrovizor című debütáló albuma egyből az Apple Music Top 100 Alternative Album listáján nyitott Malajziában, Spotify-on pedig átlépte a 6 milliós lejátszást. Hasonló hálószobapop, singer-songwriter vonalon alkot az osztrák OSKA (lent) is, akinek keserédes dallamai, ötletes szövegei egy katartikus álomvilágot adnak ki, amelyek segítenek megbirkózni az élet kihívásaival. A tehetséges énekesnő My world, My love, Paris címen jelentette meg első lemezét.

Az Alfah Femmes saját jellemzése szerint Észak-Európa Kaliforniájából, a lengyel Tricity-ből érkezik old wave post-cringe zenéjével, megidézve énekesnőjükkel a Riot Grrrl mozgalmat, nevükkel pedig a Violent Femmes előtt tisztelegve. A szlovák 52 Hertz Whale vad és melankolikus post-punk zenével készül, ahogy az észt The Boondocks is (címlapképünkön), akiknek a zenéje olyan, mintha „David Bowie találkozott volna a Ramonesszal a backstage-ben egy Clash-koncerten”. A szlovén Pantaloons triójának tagjai „ügyetlen fickóknak” nevezik magukat, táncos, funk, breakbeat, dubstep és jazz hintette zenéjük azonban inkább a srácok tehetségéről árulkodik, akik sikerrel szerepeltek már több nemzetközi showcase fesztiválon, és itthon, az A38 Hajón is. A lett Alejas természet inspirálta, álomszerű elektronikus zenéjével mutatkozik be a BUSH-on.

oska_juni_145_c_hannafasching.jpg

Természetesen hazai előadókból sem lesz hiány. A hetedik BUSH-on fellép a Mörk, akik pszichedelikus soul zenéjét már nem kell itthon bemutatni, de a zenekar külföldön is egyre több rajongót tudhat magáénak. A LAIHO fülbemászó artpop és indiefolk dalaival a hazai színtér egyik legígéretesebbnek tartott fiatal zenekara, ahogy Co Lee pályája is folyamatosan ível felfelé, aki angol és magyar nyelven hozza egyedi, trendektől független rapdalait.

A kétnapos zeneipari konferencián már biztosan velünk lesz Simon Goffe, a londoni székhelyű Worldwide Fm és a We Out Here Fesztivál alapítója, valamint Claudio Lillo (CAA), aki többek között ASAP Rocky zenei ügynöke. Most hozzájuk csatlakozik Alin Vaida, a román Jazz in The Park Festivaltól, Adam Kaňa, a cseh Nerudny Fest színeiben, Charlie Phillips, az IFPI vezetője, és Ivan Ivanov, a TuneCore for Eastern Europe vezetője. A zenei ügynökök sorát erősíti még André Marmot (Earth Agency) és Stuart Kennedy (ATC) is.

A klubfesztivált ezúttal is a Liszt Ünnep keretében rendezik meg, a kedvezményes bérletek és a napijegyek már elérhetők a fesztivál weboldalán. További infókért nyomás a BUSH Facebook-oldala és a www.budapestshowcasehub.com!

fotó: Martin Lauri (The Boondocks), Hanna Fasching (Oska)

https://recorder.blog.hu/2022/09/07/a_horvat_tiktokertol_az_eszt_poszt-punkig_uj_eloadokat_jelentett_be_a_bush
A horvát TikTokertől az észt poszt-punkig – új előadókat jelentett be a BUSH
süti beállítások módosítása