Paul Stanley elárulta, miért nem ír már a Kiss új számokat

2022.09.02. 10:02, srecorder

Jelenleg is tart a Kiss búcsúturnéja, ami után más formában, akár más tagokkal is folytatódhat a zenekar, de Paul Stanley jelenleg nem tartja elképzelhetőnek, hogy új dalokat írjanak, mert a múlttal úgyse tudnának versenyezni.

A Kiss két, kifejezetten erős lemezt is kiadott 2010 körül, hogy ne lehessen pusztán a múltjukból élő nosztalgiabandának nevezni őket, de Paul Stanley nem igazán lehetett elégedett a fogadtatással. Amikor arról kérdezték egy friss interjúban, hogy dolgozik-e új számokon, határozott nemmel felelt. „Arra a következtetésre jutottam, hogy az soha nem tudna versenyezni a múlttal. Nem azért, mert nem olyan jó, hanem mert nem kötődik az életed fontos szakaszaihoz. Nincs meg az a patinája, hogy „hú, emlékszem, amikor hallottam ezt a számot 18 évesen”, vagy hogy „az első randimon szólt ez a szám”. Az ilyesmivel nem lehet versenyezni. Attól többé válik egy dalnál: az életed pillanatfelvételévé.”

Felmerülhetne érvként, hogy a Sonic Boom (2009) vagy a Monster (2012) van olyan jó, mint a zenekar klasszikus anyagai, de ezt Stanley is tudja. „Az elmúlt kb. 10 évben két albumot csináltunk, és mindkettőn vannak olyan dalok, amik pont olyan jók, mint bármi, amit korábban írtunk – de újak. Van egy dalunk, a Modern Day Delilah, ami simán olyan jó, mint mondjuk a Love Gun, de nem öregedett; nem olyan, mint a bor, ami idővel csak jelentőségteljesebbé válik. Nem amiatt, amilyen, hanem amiatt, ami körülveszi.” (A Kiss egyébként csak egy számot játszik a búcsúturnéján erről a két lemezről, és az se a Modern Day Delilah, hanem a Say Yeah.)

ILYEN VOLT A KISS BÚCSÚTURNÉJA A SPORTARÉNÁBAN.

Stanley azt is mondta, hogy nem vág eret az újabb lemezeik fogadtatása miatt, „de ha beleteszed valamibe a szíved és a lelked, és csak egy udvarias biccentés a válasz, akkor találsz jobb dolgokat, amivel elfoglalhatod magad." Ez az elfoglaltság pedig a Kiss 2018 óta tartó búcsúturnéja, ami nem holnap fog véget érni, Gene Simmons ugyanis egy hónapja bejelentette, hogy meghosszabbították további 100 állomással. Simmons arról is beszélt, hogy a Kiss turnézó formációként befejezi a pályafutását, de ettől még folytatódhat a zenekar, „akár olyan módokon is, amikre még nem gondoltam". A magyar származású basszusgitáros nem zárkózik el attól se, hogy fiatal zenészek öltsék fel a Kiss-maszkokat, és Kiss néven turnézzanak, mert ahogy ő mondja, „Kiss show-nak lennie kell".

fotó: Szvacsek Attila

https://recorder.blog.hu/2022/09/02/paul_stanley_elarulta_miert_nem_ir_mar_a_kiss_uj_szamokat
Paul Stanley elárulta, miért nem ír már a Kiss új számokat
süti beállítások módosítása