Érzelemgazdag és zamatos. Jessie Buckley & Bernard Butler: For All Our Days That Tear The Heart (lemezkritika)

2022.08.20. 12:34, Gaines

jessie-buckle.jpg

A brit gitárlegenda és korunk egyik legfelkapottabb színésznőjének közös lemezén az énekhang viszi a prímet. Ez a kritika először a Recorder magazin 96. számában jelent meg.

Jessie Buckley 2018-ban robbant be a Vadrózsa című filmben, egy Glasgow-ból Nashville-be vágyó, zűrös életű folkénekesnő szerepében. Azóta meredeken ível felfelé a pályája, már egy Oscar-jelölést is bezsebelt, a színészi karrier mellett pedig most énekesként is debütál, méghozzá egyből egy gitáros legenda, a britpop történetének egyik kulcsfigurája, a Suede ex-alaptagja oldalán.

A kollablemezen Bernard Butler főként akusztikus hangszereléssel, zamatos, alapvetően folk, ám abból a blues, sőt, a barokk- vagy kamarapop felé terpeszkedő műfaji jegyekkel dolgozik, elegánsan meghúzódik a háttérben, bár ő ettől némileg anonim is marad. Érzi azonban, hogy Buckley hangjáé a főszerep, aki nemcsak kiereszteni tudja azt a csúcspontokon, hanem végig érzelemgazdag, sejtelmes vagy direkt, mélabús vagy incselkedő, nyílt vagy megfejthetetlen.

jessie-buckley-bernard-butl.jpgElőadó: Jessie Buckley & Bernard Butler

Cím: For All Our Days That Tear The Heart

Kiadó: EMI

Megjelenés: 2022. június 17.

Műfaj: kamara-folk

Kulcsdal: Footnotes On The Map

 

 

8/10

Huszár András

https://recorder.blog.hu/2022/08/20/jessie_buckley_bernard_butler_for_all_our_days_that_tear_the_heart_lemezkritika
Érzelemgazdag és zamatos. Jessie Buckley & Bernard Butler: For All Our Days That Tear The Heart (lemezkritika)
süti beállítások módosítása