Klippremier! Szabó Balázs: Naphajó

2022.08.18. 17:55, srecorder

szb_portre_press_2022_nmp.jpg

Augusztus 25-én kerül mozikba a Szia, Életem! című új magyar film Thuróczy Szabolcs főszereplésével, amelynek egyik betétdalát Szabó Balázs írta és ő is adja elő. A Naphajó klipje itt debütál a Recorderen.

Három évvel a Szabó Balázs Bandája 10. születésnapi albuma, a X megjelenése után most egy más hangzásvilágú szólódallal jelentkezik Szabó Balázs dalszerző-frontember. Az új dal a Rohonyi Gábor (Brazilok) és Vékes Csaba (Hetedik alabárdos, Cserekapus, Szuperapu) rendezte Szia, Életem! című, fantasy-elemekkel tűzdelt vígjátékhoz készült, sőt a számot maga Szabó Balázs adja elő a filmben utcazenészként. Balázstól nem állt messze ennek a figurának a megformálása, hiszen 18 éves korától jó ideig ő maga is utcazenészként járta az országot. Amennyi pénzt egy nap összemuzsikált, az döntötte el, hogy milyen messzire fog tovább utazni.

Balázs szeretett volna egy új dalt előadni a filmben, ami összhangban van a forgatókönyvvel, és ami számára is önazonos. Először a szerephez csak egy verze és egy refrén született meg, de végül úgy döntött, egy teljes dalt ír meg a témára. Ehhez fontosnak érezte egy külső „fül” bevonását is, így a dal produceri munkáit Dorozsmai Gergőre bízta. Vele a 2014-es Élet elvitelre album óta együtt dolgozik, ő felel a Szabó Balázs Bandája lemezeinek felvételeiért és hangkeveréseiért, de producerként most először vonta be Balázs őt a munkába. A dalhoz klip is készült, melyben a Szia, Életem! film képkockái keverednek Szabó Balázs változatos helyszíneken felvett jeleneteivel.

„RÁNÉZNI A SAJÁT FEJÜNK BÚBJÁRA” – INTERJÚNK SZABÓ BALÁZZSAL AZ ÉLET ELVITELRE IDEJÉN.

 

Szia, Életem!-ben egy ihlethiánnyal küzdő írónak (Thuróczy) kell életében először vigyáznia addig sosem látott kisfiára. Előzetes:

Szabó Balázs Bandája a Facebookon.

Szia, Életem! a Facebookon.

fotó: Nagy Márton

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/08/18/klippremier_szabo_balazs_naphajo
Klippremier! Szabó Balázs: Naphajó
süti beállítások módosítása