Már a harmadik európai koncertjét mondta le a Pearl Jam, miután elment Eddie Vedder hangja

2022.07.25. 09:26, srecorder

pearljam_1.jpg

Budapesten felemelő hangulatú, minden várakozást megérő koncertet adott nemrég a Pearl Jam, de nem minden európai rajongó volt ilyen szerencsés, ugyanis a bécsi és a prágai koncert után tegnap az amszterdamit is kénytelen volt lemondani a zenekar Eddie Vedder hangproblémái miatt.

A zenekar szerint a párizsi koncerten történt a baj, a francia erdőtüzek miatti körülmények, a füst, a hőség és a por együttesen úgy megviselték Vedder hangszálait, hogy azóta nem tud énekelni. Lemondták először a július 20-ai bécsi, majd a 22-ei prágai koncertet is, és tegnap este elmaradt a dupla amszterdami buli első koncertje is. „Ez egy brutális hír és szörnyű időzítés… mindenkinek. Azoknak is, akik keményen dolgoztak, hogy összejöjjön a koncert, és azoknak is, akik értékes időt és energiát áldoztak arra, hogy eljöjjenek”írták a bécsi koncert előtt, amit a kapunyitás körül, este 7-kor mondtak le. „Nagyon sajnáljuk a történteket, és megpróbáltunk módot találni arra, hogy fellépjünk. Ed is játszani akar. De egyszerűen nincs most hangja…”

MEGÉRTE 26 ÉVET VÁRNI RÁ – ILYEN VOLT A PEARL JAM A SPORTARÉNÁBAN.

A zenekar reménykedett, hogy két nappal később a prágai koncertet megtarthatják, Vedder egy prágai orvost is felkeresett, és folyamatosan ápolták a hangszálait, de „sajnos továbbra sincs hangja, a legutóbbi szabadtéri koncert hatásai túl brutálisak voltak”írták. Ahogy hasonló közleményt volt kénytelen kiadni a zenekar tegnap este is, a 17 ezer fős Ziggo Dome-ban tartandó buli előtt. Az eredeti tervek szerint ma este is fellépnek Amszterdamban, és a Pearl Jam reménykedik, hogy ezt a koncertet meg tudják tartani, már csak azért is, mert ez lenne az európai turné záróbulija.

fotó: Danny Clinch (a kép a Hyde Park-i koncerten készült)

https://recorder.blog.hu/2022/07/25/mar_a_harmadik_europai_koncertjet_mondta_le_a_pearl_jam_miutan_elment_eddie_vedder_hangja
Már a harmadik európai koncertjét mondta le a Pearl Jam, miután elment Eddie Vedder hangja
süti beállítások módosítása