Ukrán énekes, észt flower power és ASAP Rocky ügynöke – Az első nevek az idei Budapest Showcase Hubról

2022.07.14. 14:37, srecorder

sofia_zadar.jpg

A hetedik BUSH zenei fesztivál és zeneipari konferencia a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében valósul meg október 19. és 21. között, amin már biztosan ott lesz Ivan Dorn, Daniel Levi és Sofia Zadar. Még további hét előadót jelentett be a fesztivál, amelyre egyúttal a bérletek árusítása is elindult.

A kelet-európai régió izgalmas, aktuális előadóit megmutató Budapest Showcase Hub bázisa ismét a Fészek Klub lesz. A nyitónapon az ukrán énekes, Ivan Dorn készül egy különleges koncerttel, aki 2011-ben indította el szólókarrierjét, Stystaman című száma pedig szinte instant sikert és milliós nézettséget ért el. Azóta négy stúdióalbumot és három EP-t adott ki és körbekoncertezte a fél világot. Nálunk májusban járt, amikor #playforUkraine c. koncertsorozatával megtöltötte a Turbinát. A zenész jelenleg is járja a világot és fellépéseivel gyűjt hazája megsegítésére.

daniel_levi_2_photo_by_iris_kivisalu.jpgDaniel Levi Észtországból érkezik zenekarával, amely Bruno Marst és a The Weekndet idézi meg soul, R&B és elektropop inspirálta zenéjével. Szintén a balti államokból, egészen pontosan Litvániából repül Budapestre Monikaze is. A fiatal énekesnő avant-pop dallamaira már az ismert brit Moshi Moshi Records is felfigyelt és leszerződtette, ami olyan előadók lemezeit adta ki, mint Lykke Li, a Bloc Party vagy éppen Florence and the Machine, Monikaze pedig olyan előadók előtt lépett fel, mint az Algiers, a First Hate vagy a Dopplereffekt. A szlovák Lash & Grey ígéretes jazztehetségek, a singer-songwriter Amelie Siba Csehország egyik legújabb ékköve, a karizmatikus lengyel Jannt finom popdalai és csodaszép hangja miatt dicsérik, míg a román Zimbru csapata indie rock dalaival érkezik. A Sofia Zadar érdekes zenei világába enged betekintést: a román zenekar dalai a szintipop, post-punk, art-rock és a spoken word poetry határán mozognak, témáik a trauma és a társadalmi egyenlőtlenség közötti határteret vizsgálja queer, feminista és antikapitalista szemszögből.

Természetesen a hazai előadók is teret kapnak a BUSH-on, az elsőként bejelentett nevek közt szerepel a GranCanada és OIEE is. Előbbi fiatal csapat az R&B, soul és hiphop ötvözte dalaival táncoltatja meg a közönséget, OIEE pedig az elektronikát mixeli tropical house-szal, technóval, nudiscóval, discóval, trance-szel és R&B-vel.

A koncertek mellett a BUSH idén is kétnapos zeneipari konferencián ad teret a szakmai találkozóknak, eszmecserének. A konferencia beszélgetései során megnézzük, mit adhat a mesterséges intelligencia a zenének, milyen finanszírozási lehetőségei vannak a nemzetközi rendezvényeknek, milyen merch termékekkel készülhet egy előadó az online térben, de újra lesz Granturismo is, azaz a zeneipari szereplők „gyors randija”. A zeneipari nagyágyúk közül pedig már biztosan itt lesz velünk Simon Goffe, a londoni székhelyű Worldwide Fm és a We Out Here Fesztivál alapítója, Claudio Lillo (CAA), aki többek között ASAP Rocky zenei ügynöke, valamint Beckie Sugden (ICM Partners), aki sok más előadó mellett Anderson .Paak és Russ ügynöke.

A klubfesztivált ezúttal is a Liszt Ünnep keretében rendezik meg, a kedvezményes bérletek már elérhetők a fesztivál weboldalán. További infók a www.budapestshowcasehub.com oldalon!

bush_22_lineup_feed_1.jpg

Daniel Levi-fotó: Iris Kivisalu

https://recorder.blog.hu/2022/07/14/ukran_enekes_eszt_flower_power_es_asap_rocky_ugynoke_az_elso_nevek_az_idei_budapest_showcase_hubrol
Ukrán énekes, észt flower power és ASAP Rocky ügynöke – Az első nevek az idei Budapest Showcase Hubról
süti beállítások módosítása