A szülinapi fülhúzás rejtélye – Klippremier! Rutkai Bori Banda: Boldog Születésnapot

2022.06.21. 11:39, srecorder

rutkaiboribanda-boldogfotoyo01.jpg

A videoklip az igényes, bulis, felnőttbarát gyerekdalokat játszó zenekar születésnapjára készült, amit július 17-én, vasárnap 10.30-kor ünnepelnek meg egy nagy koncerttel és sok meglepetéssel a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A dalban szereplő Szülinap-Fülinap egy kreatív elhallás, avagy szófacsarás, ami a szülinapi fülhúzás rejtélyére szeretne rávilágítani. A “füled érjen bokáig” kifejezés talán arra vezethető vissza, hogy a fülünk az a szervünk, amelyik életünk végéig növekszik. Persze közben a hallás már lehet, hogy romlik, erre utal a dal egyik fontos sora is: „Azt mondják, akik már bölcsek és vének, minél hosszabb a fül, annál halkabb az ének.”

RUTKAI BORI A NAGY ÉVEM PODCASTUNK VENDÉGE VOLT.

A klipben gyerekszereplők mutatják be az ünnepi fülhúzogatást Rutkai Bori horgolt bábjaival, amelyek a zenekar koncertjeinek állandó szereplői is egyben. Aztán érkezik az ünnepi torta. A gyertyáit pedig minden szereplő, nagyszülők és unokák, zenekari tagok, sőt még egy kisbaba és egy spániel is elfújják szépen sorban. Olyan ez a videóklip, mint egy igazi nagy családi buli, főleg a zenekari tagok rokonai, gyerekei, barátai szerepelnek a kisfilmben. Sőt, Horváth Árpád operatőr és az animációkat készítő Kájel Juci is férj és feleség.

Maga a dal egy korábbi Rutkai Bori Banda-lemezen, a Fonogram-díjas Űrdöngölők albumon jelent meg. A videóban hallható verzió azonban egy újrakevert változat, amelyen már a zenekarhoz időközben csatlakozott Nemes Janó fuvolaszólamai is hallhatóak. A szülinapi dalban egy-egy pillanatban Sena vagy Mező Misi hangját is felfedezhetjük, ők az Űrdöngölők lemez más számaiban is közreműködtek.

A zenekar a városmajori szülinapi koncerten az eddigi öt Rutkai Bori Banda-album mindegyikéről fog játszani dalokat, sőt még egy új számmal is előrukkolnak. Az eseményre jegyek már online kaphatók.

MIKULÁSOS, ADVENTI KLIPEK A RUTKAI BORI BANDÁTÓL

 

Rutkai Bori Banda a Facebookon

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/06/21/klippremier_rutkai_bori_banda_boldog_szuletesnapot
A szülinapi fülhúzás rejtélye – Klippremier! Rutkai Bori Banda: Boldog Születésnapot
süti beállítások módosítása