„Amikor először meghallottam a kisfiam szívdobbanását” – Dal- és klippremier! Rafael Mário Trió: My Heart

2022.06.02. 08:01, srecorder

rafaelmario.jpg

A szülővé válás folyamata inspirálta a Rafael Mário Trió hamarosan megjelenő, Blessing című lemezét. Az itt, a Recorderen debütáló My Heart című dal azt a pillanatot örökíti meg, amikor a zongoraművész meghallotta kisfia első szívdobbanását.

Rafael Mário Junior Prima-díjas zongoraművész már gyermekkorában biztos volt abban, hogy egész életében a zenével szeretne foglalkozni. Amíg más gyerek a grundon rúgta a bőrt, vagy a Városligetben bringázott, ő gyakorolt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetemen diplomázott, majd Torontóba költözött, ahol stúdiózenészként dolgozott. Miután hazatért, 2014-ben megalapította a Rafael Mário Triót, melynek hamarosan Blessing címmel jelenik meg a legújabb lemeze.

A zenekar megalakulása óta komoly hangsúlyt fektet a közös improvizációra és az eredeti hangzás megteremtésére, melyhez számos forrásból merítenek: szerzeményeikben egyaránt fellelhetőek a mainstream, valamint a kortárs, modern jazz stíluselemei, a különböző latin zenei irányzatok és a hiphop groove-ok. A trió zenészei – Rafael Mário (zongora, billentyűs hangszerek), Bartók Vince (basszusgitár) és Hidász Tamás (dob) – mindhárman a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén szerezték meg a diplomájukat, azonban a jazz mellett állandó inspirációs forrásként tekintenek a kortárs könnyűzenére is.

Ez a zenei sokszínűség hamarosan megjelenő új albumukon is tetten érhető. „A My Heart című dal az első kompozíció, amit erre a lemezre szántam. Azután készült, amikor először meghallottam a kisfiam szívdobbanását. Ennek a nagyon izgalmas és érzelemdús időszaknak ez az első zenei lenyomata” – mondta Rafael Mário. A dalhoz a lemezfelvétel helyszínén, a SuperSize Stúdióban live session videót is forgattak.

A Rafael Mário Trió Blessing című lemezét június 22-én mutatja be az Opus Jazz Clubban az énekes Munkácsy Eszter és az ütőhangszereken játszó Tar Gergely közreműködésével. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Rafael Márió a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/06/02/dal-_es_klippremier_rafael_mario_trio_my_heart
„Amikor először meghallottam a kisfiam szívdobbanását” – Dal- és klippremier! Rafael Mário Trió: My Heart
süti beállítások módosítása