Hétfőn a Pink Floyd dobosa a Budapest Parkban!

2022.05.26. 14:06, srecorder

nickmason.jpg

Két év csúszással ugyan, de végre hozzánk is eljut május 30-án Nick Mason és zenekara, akik az ezerszer hallott Pink Floyd-slágerek helyett azt mutatják meg, milyen lehetett egy pszichedelikus Floyd-buli a hatvanas évek vége felé.

Nick Mason pár éve, egy Pink Floyd-kiállítás utáni beszélgetésen döbbent rá, hogy úgy érzi magát, mint egy második világháborús veterán. Olyan dolgokról mesélt, amik mintha az előző életében történtek volna meg. A dobos, aki a 2005-ös Live 8 óta nem koncertezett, rájött, hogy mennyire hiányoznak neki a fellépések és a turnék. Ekkor kereste meg Lee Harris gitáros is az ötlettel, hogy jó lenne élőben játszani, és ebből a szerencsés találkozásból született meg a Nick Mason’s Saucerful of Secrets, amely a Dark Side of the Moon előtti korszakot tartja műsoron a Pink Floyd ritkán vagy soha nem játszott számaival.

nickmasonsaucerful.jpg

És egy szenzációs csapattal: a producerként is ismert Dom Beken (The Orb) a billentyűs, a basszusgitáros pedig az a Guy Pratt lett, aki több mint 30 éve játszik élőben a Pink Floyddal (és jó ideje David Gilmour szólózenekarában is), a gitáros-énekes az újromantikus Spandau Ballet slágergyárosa, Gary Kemp, akit színészként is ismerhetünk, a Több mint testőr mellett játszott Enyedi Ildikó Bűvös vadász című filmjében is, amelynek David Bowie volt a producere.

A zenekar az elmúlt években jól összecsiszolódott, a héten adták a századik koncertjüket (Rigában), és Budapestre is egy 22 számból álló, kétrészes (plusz ráadás), nagyívű műsorral készülnek, ami nem csak annyiban más a többi Pink Floyd-emlékműsorhoz képest, hogy ebben a zenekarban az egyik alapítótag is játszik. A zenekar nagy hangsúlyt fektet az improvizációra (minden gitárszóló Kempék sajátja), ugyanakkor arra is, hogy felismerhetőek maradjanak a dalok, miközben visszatérnek a Pink Floyd korai, merészen kísérletező, szabadzenés felfogásához. Kihagyhatatlan, különleges buli, nem csak a Pink Floyd rajongóinak.

Jegyvásárlás. A koncert Facebook-eseménye.

 

fotók: Giuseppe Maffia (NurPhoto)

https://recorder.blog.hu/2022/05/26/hetfon_a_pink_floyd_dobosa_a_budapest_parkban
Hétfőn a Pink Floyd dobosa a Budapest Parkban!
süti beállítások módosítása