HAIL.DEMO #09 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2022.05.25. 10:30, Recorder.hu

hail_9.jpgA HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

lohuma_cover_al_2022.jpgLOHUMA: UGLIMÁN
(ASAN Budapest, 2022)

Az UGLIMÁN Bartha Márk projektjének második zenei kiadványa. Az albumon szereplő trackek elnevezései intuitív játékosságot és öniróniát tükröznek: utalnak az alkotás néha kilátástalan és kimerítő aspektusára, miközben egy önmagát parodisztikusan leleplező szándék is megjelenik.

 



rfo_emergence_artwork.jpgThe Royal Freak Out: Emergence
(NOW Books & Music, 2022)

Megjelent a progresszív grunge-os The Royal Freak Out második LP-je, a poptól a posztrockon át a metálig sokféle zenei világot bejáró Emergence. A korábbiaknál érettebb album, köszönhetően a zenekar eddigi legerősebb felállásának. Hangos, energikus!

 

brain_fog_artwork.jpgasvanyviz2: brain fog
(EXILES, 2022)

“A projekt egy nagyon furcsa időszak alatt, egyfajta agyi köd tünetei között készült. Ez idő alatt leírtam minden buta gondolatot, amely valahogy áthasította az elmémre boruló vastag nyákréteget, majd megpróbáltam őket dalokká alakítani. Végül ez a teljes céltalanság, amely leírta ezt a periódust, árad a trekkekből, de össze is köti őket.”

 

synoalbum13_1920.jpgSYNONYMS: Segments EP
(Pluto Sound, 2022)

A SYNONYMS tovább polírozza a kialakult elektronikus tánczene / alternatív rockzene fúziót egy feszes három számos EP-n. A számok 2022 tavaszára átnyúlóan készültek, a mixek a Nyolcésfélben lévő PLUTO Sound stúdióban, a masteringet pedig Stámusz Ferenc készítette. Az új EP egy háromrészes sorozat első darabja.

 

verajonas_cover_onlilne.jpgJónás Vera Experiment: HOLD
(Launching Gagarin, 2022)

Hat évvel a Fonogram-díjas második lemez után jelenik meg a Jónás Vera Experiment legújabb albuma. A HOLD újdonság a sok együttműködő feltűnése miatt, a szövegeken Závada Péter, Kiss Tibor Noé és Barkóczi Noémi is dolgozott. A CD-kiadvány környezettudatos anyagokból és technológiával készült és a rajongók fantáziájára van bízva, hogyan véglegesítik a tokot.


A HAIL hírei röviden:

A Föld napja alkalmából elstartolt a Julie’s Bicycle és az IMPALA ún. Karbon kalkulátora, ami a zenei vállalkozásokat segíti az ökolábnyomuk kiszámolásában és csökkentésében. A projekt finanszírozásához mi is hozzájárultunk, bővebben pedig itt olvashattok róla: impalamusic.org/carbon-calculator


 Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_4.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2022/05/25/hail_demo_09_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #09 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása