„Unom a kicsapongást, de nem szabadít fel az egykedvűség” – Klippremier! Mithril: HARAG

2022.04.27. 10:37, srecorder

mithril-harag.jpg

Tavaly év végén itt, a Recorderen jelent meg a Mithril új dala. A nevét a Gyűrűk urából merítő projektben Nash, a Slow Village rappere állt össze a dubstep-producer Empty-vel, hogy a nem kommersz trap friss hangzásaival és ütemeivel kísérletezzenek. A HARAG most az újsulis D. Koms és Kapitány Máté révén új mix/mastert, valamint klipet is kapott Regős Ábel rendezésében.

Regős Ábel visszatérő közreműködőnek számít Slow Village-berkekben, hiszen készített már klipet a dj-producer ONE-AB RÓQA-projektjének (Rímsugárút), és az ő nevéhez fűződik a Tink szívműtéte utáni felépülését feldolgozó Amiben bravúrosan kreatív kollázsvideója is. A HARAG klipje ez utóbbival rokon. „A harag érzésének minél többféle képi megjelenítése volt a célom. Sok apró, neuralgiás, villanásszerű szituáció, amelyek a szereplők valódi élményeiből, érzéseiből táplálkoznak. Ritmikus fikciósdoku etűd” – mondja Regős, aki az ilyenkor megszokottal szemben nem hozott anyagból dolgozott, hanem minden egyes képkockát, jelenetet ő maga forgatott le a videóhoz Orosz Bálint operatőrrel. (A klipben látható fotókat Ficsór Zsolt készítette.)

„Az ütemeket tekintve főként a trap volt irányadó, de hangzásban nem feltétlenül a jelenleg divatos trapsoundokat céloztuk meg. Emellett dolgoztunk hiphoposabb és house-os lüktetésű zenéken, de beemeltünk például g-funk elemeket is” – mondta a tavalyi dalpremierkor Nash, aki a HARAG-ot egy megcsavart nyelvtörővel indítja. „Ez a szám az általános emberi harag természetét és jellemzőit fogalmazza meg, amire a szövegi dolgok és a zene is ráerősít. Egyébként ez a dal is, ahogy az eddig megjelent kettő, egy nagyobb egész kép mozaikdarabjaként működik.”

FRISS SLOW VILLAGE ZENÉKRE VÁGYSZ? ERRE TESSÉK!

HARAG-ban közreműködik Nash Slow Village-es bajtársa, glsch is. „Mindig azt gondolná az ember, hogy „Ó, hát évek óta nyomjuk együtt a Dénessel, már tetőtől talpig ismerjük egymást…” Oszt’ mindig az a vége, hogy elmegyünk a falig valami teljesen másban, mint ahogyan azt eddig komfortosnak éreztük. Szeretem, hogy totál komolyan gondoltuk ezt a projektet, és amikor a „dühös” részét vettük fel a cókmóknak, tényleg olyan korszakban voltunk, amikor volt minek felszakadni, amikor pedig a „megérkezés” részét csináltuk, akkor pedig már voltak konklúzióink ezekkel kapcsolatban. Örülök, hogy ütik ezt a vasat az Empty-vel, nagyon komoly cuccokra lehet még számítani.”A Mithril szilveszterkor a Mulató Aztékok közreműködésével köszönt boldog új évet, mutatjuk azt a tracket is:

 

Mithril a Facebookon és az Instagramon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A klip az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2022/04/27/klippremier_mithril_harag
„Unom a kicsapongást, de nem szabadít fel az egykedvűség” – Klippremier! Mithril: HARAG
süti beállítások módosítása