Emelkedett, füstös lo-fi a régi és az új suli füleinek – Dalpremier! Co Lee és don C: Wavy

2022.04.14. 09:50, srecorder

colee-donc.jpg

A magyar hiphop újhullámának karizmatikus alakja Co Lee, aki angolul tol minőségi rapet. Több kislemez után (előző nagy dobásáról, a pörgős, slágeres Icebergről itt írtunk) most a GranCanadából is ismert, hálószobaproducerként alkotó don C-vel állt össze egy nagylemezre. A Blunt Shelter kiadónál érkező, chilles, lo-fi Airről már több dalt is meghallgathattunk, a Daffodils On A Roadside Grave, a Manitou Freestyle és a Lemonade Stand után most a Recorderen fülelhető először a Wavy, ami az év elején indult, Co Lee-t is a soraiban tudó újsulis hiphopkollektíváról kapta a címét.

don C és Co Lee egy beatbulin találkoztak és már aznap meg is beszélték, hogy alkotniuk kell együtt pár számot. Az ötletből hamar egy komplett album lett, mert mindkét előadó szerelemprojektjeként tekintett rá, és másfél hónap leforgása alatt megírták és fel is vették a lemezt. „A Wavy című trekket azért választottuk kiemelt szereplőnek, mert a címében hordozza a Co Lee mögött álló kollektíva nevét és rezgéseit is hanghullámok formájában, és a BluntShelter hangulatvilágát is tartalmazza minden elemében. Egy emelkedett, füstös és dinamikus alkotás, mely a régi és az új suli füleinek egyaránt kellemes hallgatói élményt nyújt” – mondták az Airről, amely Co Lee első nagylemeze, és egyben első kiadványa is a Blunt Shelternél, amely don C-nek már több EP-jét is megjelentette.

Az album elérhető lesz 300 példányban vinylen (nem mellesleg ez lesz a 30. Blunt Shelter vinyl!), aminek az előrendelése a mai nappal indul a srácok Bandcamp-oldalán, és a nyár második felében várható az érkezése. Co Lee és don C a márciusi toldis Wavy-bulin már bemutatták a spéci Air show-jukat, amit legközelebb a Jazzbois hajós eventjén, május 26-án az A38-on lehet meglesni. Bónusz: ott fellép a magát újra aktivizáló Sör És Fű is. Jegyvásárlás, Fb-esemény.

A Wavy a YouTube-on.

Co Lee a Facebookon.

don C a Facebookon.

 

fotó: Fábián Adrián

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/04/14/dalpremier_co_lee_es_don_c_wavy
Emelkedett, füstös lo-fi a régi és az új suli füleinek – Dalpremier! Co Lee és don C: Wavy
süti beállítások módosítása