„Te több vagy, mint egy csinos kis öltöny!” – Dal- és klippremier! The Anahit és Zsüd: Don’t You Worry Boy

2022.03.30. 13:16, srecorder

the_anahit_feat_zsud_credit_hajba_andras.jpg

A nemi alapú megkülönböztetésnek állít görbe tükröt a The Anahit és Zsüd közös dala, a Recorderen debütáló Don’t You Worry Boy.

Zsüd elektro-pop produkciójával szívesen kísérletezik műfaji keresztezésekkel, és a The Anahitre is jellemző a zenei sokszínűség, így nem volt kérdéses, hogy a két formáció előbb-utóbb közösen is alkosson. Ráadásul többéves kapcsolat van közöttük, hiszen Zsüd régebben azzal kereste meg Ritát, hogy dalszerzést tanuljon tőle, majd később az imPro School Dalszerző képzése kapcsán kezdtek együtt dolgozni, így saját bevallásuk szerint a meglepő az volt, hogy az együttműködésre eddig kellett várni.

A Don’t You Worry Boy című dal a feje tetejére állítja a férfi-női viszonyrendszert és a társadalmi beidegződéseket. A dal szövege vicces és ironikus – olyan mondatokat sorakoztat fel, amelyeket többnyire férfiak mondanak nőknek – mit vehetsz fel, mikor érsz haza, ne sírj, mert nem áll jól neked – azonban a dalban ez megfordul és ugyanezek a mondatok nőktől hangzanak el egy férfinek címezve.

„Az a vicces, hogy én amúgy nem tartom magam kifejezetten feminista karakternek, de amikor Ritával elkezdtünk ötletelni a dalon, bedobtunk egy csomó témát, ami éppen foglalkoztat minket, és ez egy közös pont volt, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy ebben az irányban indulunk el” – meséli Zsüd a dal születése kapcsán. Rita így emlékszik vissza a közös munkafolyamatra: „Nagyon természetes és gördülékeny volt a közös alkotás, tényleg abszolút összhang jellemezte. A dalszöveg írásakor felváltva dobáltuk be az ötleteket és 1-2 óra alatt meg is született a kész szöveg.”

A videóklip a dal szövegére erősít rá és a mondanivalóját helyezi még szélsőségesebb és ironikusabb kontextusba. A videó koncepciója Zsüdhöz köthető, aki saját bevallása szerint nagyon szereti maga rendezni a klipjeit, mert úgy érzi, ez lehetőség arra, hogy a dal világát akár hangulatban, akár üzenetében még inkább kiterjessze. Ebben segítségére volt Hajba András DOP (Director of Photography), aki mindkét produkcióval dolgozott már együtt, így nem volt ismeretlen terep számára sem a közös munka.

A témát mindenképpen a humor eszközeivel szerették volna felerősíteni és a tervek felvázolását követően a The Anahit zenekar férfi tagjait sem volt nehéz meggyőzni a klipben való szereplésről. „Az a jó a mi csapatunkban, hogy mindenki rendkívül nyitott mindenre, úgyhogy nem kellett nagyon győzködni a srácokat, mert ők is imádták a koncepciót és nagyon izgatottan várták a forgatást. Humorral és türelemmel álltak hozzá és zseniálisakat alakítottak a felvételek során” – meséli Rita.

Zsüd a Facebookon és az Instagramon.

The Anahit a Facebookon és az Instagramon.

 

fotó: Hajba András

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/30/_te_tobb_vagy_mint_egy_csinos_kis_oltony_dal-_es_klippremier_the_anahit_es_zsud_don_t_you_worry_boy
„Te több vagy, mint egy csinos kis öltöny!” – Dal- és klippremier! The Anahit és Zsüd: Don’t You Worry Boy
süti beállítások módosítása